Ολοένα μεγαλύτερη «δίψα»

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο Novasports.gr για τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει εφησυχαστεί παρά τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του και αναλύει τα δεδομένα ενόψει της αναμέτρησης με τη Λαμία.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος και με δεδομένη την αγωνιστική σταθερότητα – αποτελεσματικότητα της ομάδας το απολύτως ζητούμενο είναι η ενέργεια, το διαρκώς υψηλό κίνητρο. Όχι πως τέτοιο δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά ενδόμυχα ο εφησυχασμός – αποδεδειγμένα – βλάπτει. Αύτο άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, η διατήρηση της πλήρους εγρήγορσης όλων μέχρι τέλους. Κι όπως φαίνεται μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει περίφημα αγνοώντας πλήρως το τί συμβαίνει τριγύρω και λίγο πιο μακριά. 

Ο τόνος γιορτής που συστηματικά πλέον δίνει ο κόσμος σε κάθε αγωνιστική ευκαιρία λειτουργεί ευεργετικά προς την ομάδα όμως το πλέον θετικό είναι πως την αφήνει ανεπηρέαστη, ίσως πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων. Η προσήλωση στο στόχο κι η συγκέντρωση είναι δυο βασικοί οδηγοί για το ασφαλές μονοπάτι που οδηγεί στην επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό πως σ’ αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν η ομάδα έχει και βγάζει δυνάμεις στο γήπεδο και σε συνδυασμό με το χαρακτήρα που έχει αποκτήσει τη βοηθούν να φέρει εις πέρας κάθε φύσεως αποστολή ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικού σεναρίου κι εξέλιξης. 

Με σημείο αναφοράς και τις πολλές απουσίες της επικείμενης αντιπάλου το πλέον πιθανό ποδοσφαιρικό σενάριο φέρνει τον ΠΑΟΚ ν’ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που σημαίνει πως – για μια ακόμη φορά – θα βρει απέναντί του έναν αντίπαλο με αμυντικές – πρωτίστως – καταβολές, με πολυπρόσωπη άμυνα και πυκνή συνοχή στα πέριξ της περιοχής της, περιμένοντας την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση. Αυτή η Λαμία, δημιούργημα του Μάκη Χάβου έχει κάνει σημαντικές «ζημιές» έχοντας ήδη αποκλείσει στο Κύπελλο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ έχει να επιδείξει εμφανίσεις που χρήζουν προσοχής και σεβασμού, ανεξαρτήτως προσώπων. 

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το πλέον σημαντικό είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί και κυρίως το χρονικό σημείο που θα σκοράρει, καθώς έχει ξεχάσει κι ο ίδιος ποιά ήταν η τελευταία φορά – σε αγώνα πρωραθλήματος – που δε βρήκε δίχτυα. Αν το καταφέρει νωρίς θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πάρει αυτό που θέλει, καθώς τα δεδομένα θ’ αλλάξουν άρδην. Διαθέτει και τους ποδοσφαιριστές και το σύνολο για να μπορέσει να πάρει κάτι τέτοιο είτε από κάποια ατομική ενέργεια, είτε από έναν συνδυασμό, είτε από κάποια στημένη φάση … Τα αμυντικά του εχέγγυα είναι δεδομένα. Όπως κι η διαχείριση των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν. Η νίκη είναι το ζητούμενο κι από εκεί και πέρα μπορεί να προκύψουν και πολύ πιο ευχάριστα αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. 

Ούτως ή άλλως το σκεπτικό που έχει υιοθετήσει ως τώρα ο «Δικέφαλος» είναι αποστειρωμένο από τις εξωτερικές αληλλεπιδράσεις και βάσει αυτού κατάφερε να φτάσει ως εδώ. Δε συντρέχει κανένας λόγος να το αλλάξει τώρα. Λίγες ώρες υπομονή … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.