Η πιο μεγάλη νίκη της Στέλλας…

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 9ο συνεχόμενο Κύπελλο στις Σέρρες και ο Παντελής Λώλης γράφει για την μεγάλη πρωταγωνίστρια του τουρνουά.
Δημοσίευση: 07/04/2019 - 13:07
Ότι η Στέλλα Χριστοδούλου αποτελεί την τρέχουσα δεκαετία την κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια δεν νομίζω ότι αποτελεί είδηση. Δεν ξέρω αν το 2010, τότε δηλαδή που έμενε εκτός δράσης για έναν χρόνο προκειμένου να φορέσει μέσω ΑΣΕΑΔ την «ερυθρόλευκη» και όχι την πράσινη φανέλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού περίμεναν, ότι πάνω της θα κτιζόταν η μεγαλύτερη αυτοκρατορία στο γυναικείο φιλέ. Και όμως με την Χριστοδούλου παρούσα ο Ολυμπιακός «έραψε» πέρσι το ευρωπαϊκό του αστέρι που αποτελεί την κορυφή στο δέντρο των 15 συνεχόμενων κατακτήσεων εγχώριων τίτλων τα τελευταία επτά χρόνια.

Οι παραπάνω τίτλοι μόνο τυχαίοι δεν είναι για τον Ολυμπιακό της Χριστοδούλου. Με …ευθύνη της 28χρονης πλέον, κατακτήθηκαν και από τα δικά της χέρια βγήκε το 80% των φάσεων. Και υπήρχαν πολλές δύσκολες φάσεις στην καριέρα της που έπρεπε να διαχειριστεί. Όλες, ή μάλλον οι περισσότερες για να είμαι πιο ακριβής, ήταν εντός των 4 γραμμών.

Δεν ήταν όλες όμως πάνω στο φιλέ. Μια, τη σημαντικότερη νομίζω, την κέρδισε χθες στο κλειστό των Σερρών. Όταν στο 17-15 του δευτέρου σετ του τελικού με τον ΑΟ Θήρας είδε την «αδελφή» της, Κατερίνα Γιώτα να σωριάζεται στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο δεν μπόρεσε να κρύψει την αγωνία της. Γονατιστή έκατσε δίπλα της στο τάραφλεξ και προσπαθούσε να μοιραστεί τον πόνο της.

Η Κατερίνα υποβασταζόμενη πήγε στον πάγκο, η Στέλλα, αρχηγός πραγματικός, μάζεψε σε ένα κύκλο τις συμπαίκτριες της και πρόσταξε: «Πάμε τώρα, το Κύπελλο για την Κατερίνα». Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, η Χριστοδούλου αναδείχθηκε MVP και με το τέλος της αναμέτρησης «έσπασε». Ο φωτογραφικός φακός την «συλλαμβάνει» να κλαίει με αναφιλητά δίπλα στην τραυματισμένη φίλη της στον πάγκο. Για μια και παραπάνω ώρα η Στέλλα άντεξε. Το έκανε για την «αδελφή» της. Πάλεψε με τα συναισθήματά της, έβαλε το «πρέπει» μπροστά από την στεναχώρια της και κέρδισε. Έδειξε αντοχές που δύσκολα βρίσκεις σε γυναίκα. Και όταν μετά τη απονομή ήρθε στο πλάι μου για δηλώσεις εκεί έβγαλε μια ακόμη πτυχή του αδαμάντινου χαρακτήρα της. «Νιώθεις MVP;» ήταν η ερώτηση. «Νιώθω MVP στην ψυχή. MVP είναι η Λάουρα (Έντμοντς), όχι εγώ» μου απάντησε με τα μάτια της πιο καθαρά και πιο αποφασισμένα από ποτέ.

Αυτή είναι η Στέλλα η Χριστοδούλου. Είναι η Στέλλα που εντός γηπέδου φοράει …παντελόνια και τρελαίνει κόσμο. Η ειλικρινής Στέλλα που εκτός γηπέδου είναι συναισθηματική και «σπάει» για την οικογένειά της, για τους κοντινούς της ανθρώπους. Στις Σέρρες η Στέλλα πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της…