Το μυστικό του Γκιλιέρμε

Χρειάστηκε να φθάσουμε στον Απρίλιο για να βρει ο Γκιλιέρμε το δρόμο προς τα δίκτυα, δύο φορές μάλιστα. Τι τον βοήθησε για να πετύχει γκολ στα ματς με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό; Η απάντηση στο blog του Νίκου Γαβαλά.

Δίχως άλλο, ο Γκιλιέρμε είναι εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν και καθυστέρησε να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα καθώς ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές του περσινού καλοκαιριού ενώ ήταν και εμφανώς ανέτοιμος όταν έφθασε στην Ελλάδα, στην πορεία εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των «Πειραιωτών».

Σε 20 αγώνες πρωταθλήματος έχει 1.812 λεπτά συμμετοχής. Από τα πόδια του περνάει διαρκώς η μπάλα. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως έχει τις περισσότερες πάσες μετά τον Φορτούνη, ενώ στη σχετική κατηγορία του πρωταθλήματος μοιράζεται την 4η θέση μαζί με τον Κώτσιρα. 

Πρώτος είναι ο Μουνάφο με 307 πάσες, ακολουθεί ο Φορτούνης με 288, ο Δημούτσος με 192, ενώ ο Γκιλιέρμε με τον Κώτσιρας έχουν από 189.

Στα τελευταία παιχνίδια, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει λίγο το χώρο δράση του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ, ζητώντας του να πατάει συχνότερα στην αντίπαλη περιοχή. Ειδικά στα στημένα, δεν τον άφηνε να περιμένει στις παρυφές της περιοχής για να μαζέψει κάποιο «ριμπάουντ», αλλά τον τοποθέτησε μέσα σε αυτήν. Ήταν το μυστικό για να γίνει ο Γκιλιέρμε και σκόρερ. 

Έτσι, πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης στο ματς με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη μετά από σέντρα του Φορτούνη, αλλά και το γκολ του στο Αγρίνιο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. 

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα είναι το γεγονός πως ο Γκιλιέρμε έχει βρει στον Ολυμπιακό το ποδοσφαιρικό του λιμάνι. Βιώνει αθλητική ευτυχία, ενώ και η ζωή του στα νότια προάστια της Αττικής τον ικανοποιεί απόλυτα. Το μέλλον του το βλέπει ταυτισμένο με τους «Πειραιώτες». Και τούτο είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.