Μαδήστε… μαργαρίτα για την αναδιάρθρωση!

Πόσο σίγουρη είναι η αναδιάρθρωση; Πόσο βέβαιο είναι ότι FIFA και UEFA θα απομακρύνουν τον Β. Γκαγκάτση από την Λίγκα; Και πώς θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα; Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τους… γρίφους!

Αποφασίστηκε (μας είπαν) την περασμένη Δευτέρα η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η Super League 1 θα έχει 14 ομάδες, η Super League 2 «μάλλον» 12 και η Football League «μάλλον» 14. 

Αυτά τα «μάλλον» θα πρέπει να πάρουν οριστική μορφή από το ίδιο το ποδόσφαιρο, στο οποίο δεν υπάρχει από χθες ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης (υπέβαλε παραίτηση για προσωπικούς λόγους), αλλά υπάρχει ο Διευθύνων Σύμβουλος του συνεταιρισμού Βασίλης Γκαγκάτσης, για τον οποίο ο τοποτηρητής των FIFA και UEFA, Χέμπερτ Χούμπελ, μας είπε ότι έπρεπε να έχει αποχωρήσει μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Ο Μπαταγιάννης του απάντησε ότι την διαπιστωτική πράξη της απομάκρυνσης Γκαγκάτση πρέπει να την εκδώσει ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, αλλά η κυβέρνηση που έχει εμμονή με την «επιστροφή στην κανονικότητα» και την «εφαρμογή των νόμων», δεν κάνει το παραμικρό.

Αντίθετα ο κ. Βασιλειάδης ακούει με προσοχή τις προτάσεις του κ. Γκαγκάτση, που πλέον πρέπει να καταρτίσει από την αρχή ένα πλάνο για όλα τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και να του το παρουσιάσει! 

Πρώτα για τη Super League 1. Που επειδή με 14 ομάδες θα έχει μόλις 26 αγωνιστικές πρέπει να βρει κι άλλες 6 (τουλάχιστον) για να τηρηθούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια. 

Κι ενώ η λογική θα έλεγε να γίνουν πλέη-οφ και πλέη-άουτ για τον πρωταθλητή και τον υποβιβασμό, ώστε να έχουμε περισσότερα ντέρμπι και καμία αδιάφορη ομάδα, ακόμα γίνεται κουβέντα για το «ενδιάμεσο» πρωτάθλημα των Χριστουγέννων που είχε προτείνει ο κ. Λυσσάνδρου της ΑΕΚ. 

Για την Super League 2 «υπάρχει σκέψη» να ανατεθεί η διοργάνωσή της στη Football League. 

Δηλαδή στην κατηγορία για την οποία η Φάτμα Σαμούρα της FIFA μας… ξαναείπε (με την πιο πρόσφατη επιστολή της) ότι η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό για να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα «ύποπτα» ματς, καθώς οι φάκελοι έρχονται από την UEFA, αλλά μένουν στα συρτάρια και ουδείς ασχολείται. 

Κι όλα αυτά την ώρα που η ομοσπονδία της Κύπρου αποφάσισε χθες την αναστολή του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, λόγω έξαρσης στο match fixing. 

Στην Ελλάδα όμως, Super League 2 και η Football League θα πάρουν κρατικό χρήμα για να λειτουργήσουν! 

Για την συνεχιζόμενη βία στους αγωνιστικούς χώρους και για την ανύπαρκτη λειτουργία της περίφημης Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA επανήλθαν. 

Αλλά η ΕΠΟ του κ. Γραμμένου δεν βιάζεται. Άλλωστε η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αναλάβει τα καθήκοντά της μόλις από τις 18 Αυγούστου του 2017. Νωρίς είναι ακόμα.

Και ο πρόεδρός της ανακοίνωσε μία φορά το πρόγραμμά του (στις 20 Νοεμβρίου 2017), τον ξανακούσαμε να μιλά στις 12 Νοεμβρίου 2018, όταν μας παρουσίασε τον Άγγελο Αναστασιάδη στη θέση του προπονητή της Εθνικής και τέλος. 

Για τα θέματα που τρέχουν η «Επικοινωνία» της ΕΠΟ αγνοείται και η FIFA την… κράζει για τη μυστικοπάθειά της.

Πάμε όμως και στην αναδιάρθρωση που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας. 

Στο περιστύλιο της Βουλής γίνεται ήδη ένας χαμός. Οι βουλευτές της κυβέρνησης από το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, την Λάρισα και την Ξάνθη έχουν ξεσηκωθεί. 

Αλλά περισσότερο έχουν ξεσηκωθεί οι συνάδελφοί τους από την Καβάλα, τις Σέρρες, τον Βόλο, τη Βέροια, τη Λέσβο και τα Τρίκαλα, που βλέπουν ότι οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής όχι μόνο κινδυνεύουν να μη βρεθούν στη Football League, ενώ πάλεψαν για την άνοδό τους, αλλά ουσιαστικά να… υποβιβαστούν κιόλας, καθώς η Γ΄ κατηγορία θα γίνει στην πραγματικότητα η Δ΄ ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας.

Και ζητούν από τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να διαμηνύσει στον κ. Βασιλειάδη να μη φέρει την τροπολογία της αναδιάρθρωσης στη Βουλή! 

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος! 

ΥΓ: Για τον επίλογο και τη χρήση του στίχου ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Διονύσιο Σολωμό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.