Αρνείται να χάσει, αλλά…

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία και τα μηνύματα που πρέπει να ερμηνεύσει σωστά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μπορεί να έχουν κριθεί τα πάντα στο πρωτάθλημα και η 3η θέση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να είναι κατοχυρωμένη για την ΑΕΚ, όμως οι παίκτες της Ένωσης σε κάθε ματς παλεύουν για τη νίκη μέχρι το τέλος. 

Στον αγώνα με τη Λαμία το «τρίποντο» μπορεί να μην ήρθε, όμως η εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» ήταν σε ένα ακόμα ματς πολύ καλή. Η ομάδα και διάθεση είχε και ρυθμό και ευκαιρίες δημιούργησε. Όμως ότι καλό έχτισε σε όλο το πρώτο ημίχρονο χάθηκε στη φάση του πέναλτι. Ένα πέναλτι που όντως ανακάλυψε ο Σκουλάς, αφού σε όποιο replay είδαμε, παράβαση δεν φαίνεται να υπάρχει. 

Αυτή η απόφαση εκνεύρισε τους παίκτες της ΑΕΚ και τον Χιμένεθ. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε νευρικότητα και αυτό κόστισε το δεύτερο γκολ. Και πάλι όμως έβγαλε αντίδραση. Το γκολ του Μπαράλες την αφύπνισε και στη συνέχεια η απόδοση της βελτιώθηκε για να φτάσει στην ισοφάριση από στατική φάση. Μέχρι το τελευταίο λεπτό η ΑΕΚ αναζήτησε τη νίκη, η οποία τελικά δεν ήρθε αν και υπήρξαν τρεις χαμένες ευκαιρίες από Κρίστιτσιτς και Πόνσε-Γιαννιώτα στην ίδια φάση. 

Αν θα πρέπει να σταθούμε σε κάποιο αρνητικό σημείο του παιχνιδιού της ΑΕΚ είναι οι πολλές φάσεις που δέχθηκε από τα αριστερά της άμυνάς της. Ο Μπερτόγλιο και ο Βασιλαντωνόπουλος δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Χουλτ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ήταν μόνος του. Δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται σωστά στα μαρκαρίσματα. 

Αυτό ίσως θα πρέπει να το ξαναδεί ο Χιμένεθ για να μην πιαστεί… αδιάβαστος στο παιχνίδι Κυπέλλου. Γιατί η Λαμία και ο Μάκης Χάβος έδειξαν με την εμφάνισή τους ότι θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα που τους έχει απομείνει για να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου ημιτελικού.

Κλείνοντας, δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα, κανέναν προπονητή, κανέναν παίκτη να μπαίνει συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος σε παιχνίδια ενώ το βαθμολογικό κίνητρο είναι περιορισμένο. Και η ΑΕΚ εδώ και λίγο καιρό έχει μείνει από κίνητρα, με την 3η θέση μετά το διπλό στο Περιστέρι να είναι δική της. Πλέον μόνο το Κύπελλο υπάρχει, αλλά για να είναι ανταγωνιστική σε αυτά τα ματς θα πρέπει να ανταποκρίνεται επάξια και στο πρωτάθλημα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.