«Οι Σκύλοι» κι ο γερο-Φάμπιο που απειλεί…!

Το ανθολόγιο του Σαββατοκύριακου έχει ενδιαφέρουσες ιστορίες…

Άστραψε και βρόντηξε η Λιλ «φιλοξενώντας» την ΠΣΖ. Τέτοια φιλοξενία … καλύτερα να έλειπε στους επίδοξους πρωταθλητές του Τόμας Τούχελ!

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ εκτροχίασε με κρότο την ομάδα του Γερμανού τεχνικού, γυρίζοντας την, λίγο πριν τη στέψη, 19 χρόνια πίσω. Τόσα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που οι Παριζιάνοι δέχθηκαν 5 γκολ σε αναμέτρηση της Ligue 1, μετά το Δεκέμβριο του 2000 και το 5-1 τότε από τη Σεντάν. 

Την ίδια ώρα οι «Σκύλοι» (Les Dogues) κατέθεσαν αδιάσειστο τεκμήριο για τη θέση τους πίσω μόνο από την ΠΣΖ στο Σαμπιονά. Είναι η μοναδική ομάδα στη Γαλλία που δεν έχει δεχθεί περισσότερα από δύο γκολ φέτος και μία από τις τρεις (Χετάφε και Βαλένθια οι άλλες δύο) στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εν τω μεταξύ μιλάμε για εκείνη που τερμάτισε πέρυσι στη 17η θέση κι απέφυγε τα μπαράζ για ένα βαθμό…  

Από τη Γαλλία στην Ολλανδία όπου ο Άγιαξ «πυροβολεί» ακατάπαυστα. Ο Αίας διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης με 106 γκολ και μέσο όρο τερμάτων ανά ματς 3,53!

Μέσος όρος που αποτελεί ισοφάριση του δεύτερου καλύτερου όλων των εποχών στη χώρα της τουλίπας (κι εκείνος του Αίαντα από την περίοδο 1985/86). 
Υπόθεση αποκλειστικά δική του είναι και η κορυφαία αναλογία όλων εποχών με 3,59 γκολ ανά ματς από τη σεζόν 1966/67. 

Καθοριστικά ενισχυτικός παράγων (και) του επιθετικού οίστρου της ομάδας του Έρικ τεν Χαγκ είναι ο Ντούσαν Τάντιτς. Σκόραρε κόντρα στην Εξέλσιορ σε όγδοο διαδοχικό εντός έδρας ματς στην Eredivisie κι έτσι μετά τον «ιπτάμενο Φινλανδό» Γιάρι Λιτμάνεν το 1994 που ήταν ο τελευταίος που το είχε πετύχει, ο Άγιαξ επιδεικνύει φέτος τον «ιπτάμενο Σέρβο»!

Κατηφορίζοντας στον ιταλικό βορρά, συναντά κανείς το λιμάνι της Γένοβας με την επιβλητική Lanterna. Είναι ο φάρος, που ως έμβλημα της πόλης, έχει δώσει τον τίτλο στο ντέρμπι Σαμπντόρια – Τζένοα. 

Το τελευταίο Derby della Lanterna το απόγευμα της Κυριακής, φωταγώγησε, όχι ο φάρος του λιμανιού, αλλά η άφθιτη λάμψη ενός αστέρα…του Φάμπιο Κουαλιαρέλα! Ο 36χρονος επιθετικός της «Ντόρια» που σκόραρε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, δυστυχώς θα βρεθεί αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020. 

“Δυστυχώς”, καθώς μόνο ο Λιονέλ Μέσι και ο Κίλιαν Εμπαπέ στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν εμπλοκή σε περισσότερα τέρματα από εκείνον.

Ο «γερο – Φάμπιο» έχει σημείωσει 22 γκολ κι έχει δώσει 9 ασίστ. Έχει δηλαδή εμπλακεί σε 31 από τα 53 τέρματα της ομάδας του. Την ίδια ώρα ο Αργεντινός έχει συμμετοχή σε 45 και ο Γάλλος σε 33. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.