Γενέθλια με το καλύτερο δυνατό «δώρο»

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τον...διπλό εορτασμό γενεθλίων και τίτλου για τον ΠΑΟΚ.

Είθισται να λέμε «τόσο κοντά μα … τόσο μακριά», μόνον που αυτήν τη φορά δεν είναι καθόλου μακριά! Πέρασαν ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια με άπειρα γεγονότα ανάμεσά τους μέχρι να έρθει η αυριανή στιγμή στην πλέον κατάμεστη Τούμπα των τελευταίων ετών. Αυτήν κατά την οποία ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν βαθμό κόντρα στον Λεβαδειακό προκειμένου να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, έπειτα από τριάντα τέσσερα χρόνια κι ας ξεκίνησε τη σεζόν με μείον δυο βαθμούς. Παρά τις όποιες αντιξοότητες συνάντησε, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε, τα κατάφερε και με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο από ποτέ καθώς έφτασε ως εδώ όντας αήττητος στο πρωτάθλημα (σ.σ. σε συνέχεια και των περυσινών αποτελεσμάτων) ενώ για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, όχι μόνον δεν έχασε στους έξι αγώνες που έδωσε στη Αττική αλλά οι μόνες του βαθμολογικές απώλειες ήταν στις δυο ισοπαλίες με Ατρόμητο και ΑΕΚ!

Μια μέρα ορόσημο για τον «Δικέφαλο», που την περίμεναν τόσο πολύ οι εντός και γύρω από αυτόν, που για να γίνει πράξη έπρεπε να εμφανιστεί ένας άνθρωπος όπως ο Ιβάν Σαββίδης. Μέσα από τη δικιά του δυναμική, την οικονομική επιφάνεια και την αποφασιστικότητα, με τη στήριξη του κόσμου δίπλα στην ομάδα, αρχικά αποπληρώθηκε ο τεράστιος «βραχνάς» των οφειλών προς το Δημόσιο, ακολούθησε η επιστροφή στους τίτλους με την κατάκτηση δυο Κυπέλλων κι αν πέρσι με όλα όσα έγιναν δεν κατάφερε να προσθέσει και το πρωτάθλημα σ’ αυτούς, πλέον ήγγικεν η ώρα για να συμβεί και αυτό. Τα μόνα που απομένουν πια ως ανεκπλήρωτοι πόθοι είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και το πιο σημαντικό, η δημιουργία νέου γηπέδου. Θέματα τα οποία, το κάθε ένα με τον δικό του τρόπο, έχουν δρομολογηθεί. 

Μια σειρά ετών προσμονής, άγχους, πάλης σε όλα τα μέτωπα, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων φτάνει στο πιο αίσιο τέλος της, εφόσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του καταβάλλουν πρώτα την αντίσταση των – και μαθηματικά υποβιβασμένων – Βοιωτών. Κι όλα αυτά όχι σε μια οποιαδήποτε στιγμή αλλά την επομένη από τον εορτασμό ενενήντα τριών χρόνων από την έγκριση του Πρωτοδικείου για το πρώτο καταστατικό της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η ζωή είναι πανέμορφη μα την ιδιαίτερη ομορφιά της την τονίζουν αυτά τα ιδιαίτερα σενάριά της. Το καλύτερο δώρο την πλέον κατάλληή στιγμή, δίχως αυτό να σημαίνει πως η σεζόν ολοκληρώνεται εδώ καθώς ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου στην Τρίπολη, μετά το 2-0 του αντίστοιχου πρώτου, με τον ΠΑΟΚ να καλείται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα των δυο προηγούμενων ετών στη διοργάνωση. Κι αν όλα αυτά τα συνδυάσει με το άηττητο που διατηρεί στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε καταφέρει μόνον ο Παναθηναϊκός τη δεκαετία του ’60 σε άλλες συνθήκες τότε, τα λόγια περιττεύουν. 

Ζυγώνει λοιπόν η στιγμή που ονειρεύτηκαν πολλές γενιές φίλων της ομάδας. Με την ΠΑΕ και τους οργανωμένους να έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις για το πώς θα πρέπει ο κάθε ένας να κινηθεί αύριο πρωτίστως για τη δική του ασφάλεια και μέσα από αυτήν και για την αντίστοιχη του συνόλου ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και το αυριανό γεγονός να είναι μια πραγματική γιορτή πέρα από άγχη κι αγωνίες. Να είναι μια στιγμή γνήσιας απόλαυσης, απόλυτης ξενοιασιάς και μοναδική ευτυχίας, τόσο ιδιαίτερης ώστε άπαντες να εθιστούν σ’ αυτήν κάνοντας τα πάντα από εδώ και στο εξής για να τη ζήσουν ξανά και ξανά παίρνοντας – έστω και πρόσκαιρα – από το μυαλό του απλού κόσμου την οποιαδήποτε έγνοια έχει στη ζωή του. 

Προετοιμάζεται μια λαμπρή εκδήλωση, με πολλές ξεχωριστές στιγμές που θα ενώνουν το παρελθόν με το παρόν ατενίζοντας από κοινού το μέλλον κι όλοι οι πρωταγωνιστές θα είναι εκεί. Αυτοί που δε θα είναι εκεί – κι αυτό είναι το μεγάλο κρίμα – είναι όλοι όσοι δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν προμηθευτούν ένα εισιτήριο. Η ζήτηση – όπως είναι λογικό – ήταν τεράστια καθιστώντας αδύνατο το να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλοι. Την ίδια στιγμή όμως θα υπάρχει γιγαντοοθόνη στον Λευκό Πύργο κι όπως όλα δείχνουν σ’ αυτήν την ξεχωριστή γιορτή, από ένα σημείο της βραδιάς και μετά, όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν εκεί. Να πάνε όλα καλά … Και υπομονή, λίγες ώρες έμειναν αν και το … πάρτι, ένεκα και της ημέρας, έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μέρες. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.