Μια ανάσα από την Α2 η Κύμη, τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Σε ένα….τριπλό θαύμα ποντάρει η Κύμη για να παραμείνει στη Basket League. Τα σενάρια από τον Δημήτρη Καρύδα.

Σε ένα….τριπλό θαύμα ποντάρει η Κύμη για να παραμείνει στη Basket League. Παρά τη σημερινή της νίκη επί του Λαυρίου η ομάδα της Εύβοιας είναι στη ουσία αυτή που χάνει τη μάχη της παραμονής παρέα με τον ήδη υποβιβασμένο Κολοσσό. Για να αποφύγει τον υποβιβασμό πρέπει να συμβούν απίστευτες ανατροπές την τελευταία αγωνιστική αλλά και στα….31 δευτερόλεπτα που απομένουν για να πέσει η αυλαία της Basket League.

H Κύμη με τη νίκη επί του Λαυρίου έφτασε τις 7 νίκες όσες έχει και το Ρέθυμνο, ενώ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται το Λαύριο που έχει 6 νίκες αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αυτό που σύμφωνα με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή θα επαναληφθούν για παράβαση των κανονισμών τα τελευταία 31’’! Το Λαύριο είχε νικήσει στον αγώνα που ακυρώθηκε το….φινάλε του με 74-70 τον Κολοσσό και καλείται να το….ξανακάνει κάτι που θα οριστικοποιήσει την παραμονή του στην κατηγορία. Εάν το Λαύριο φτάσει με αυτό τον τρόπο τις 7 νίκες τότε η Κύμη ελπίζει μόνο σε ένα σενάριο επιστημονικής μπασκετικής….φαντασίας για να παραμείνει στην κατηγορία. Να νικήσει η ίδια την τελευταία αγωνιστική μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό αλλά ταυτόχρονα να ηττηθεί ένας εκ των Ρεθύμνου, Λαυρίου. Το Ρέθυμνο παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη που έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία σε όλες τις πιθανές και….απίθανες ισοβαθμίες ενώ το Λαύριο υποδέχεται τον Ήφαιστο.

Συμπερασματικά: Η Κύμη για να ελπίζει με τη δική της λογική ήττα στο ΟΑΚΑ θέλει δύο ήττες του Λαυρίου, στα τελευταία 31’’ με τον Κολοσσό και στο ματς της 26ης αγωνιστικής με τον Ήφαιστο. Η ομάδα της Εύβοιας υστερεί τόσο στις διπλές ισοβαθμίες με Ρέθυμνο και Λαύριο όσο και στην ενδεχόμενη τριπλή. Άρης και Πανιώνιος έχουν ξεμπερδέψει χωρίς να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής με τον πρώτο να φιλοξενεί το Ρέθυμνο και τον δεύτερο να υποδέχεται τον Χολαργό.

Ακόμη και αν η Κύμη κάνει το αδιανόητο και νικήσει στο ΟΑΚΑ υπάρχει μόνο μια πολλα πλή ισοβαθμία που την κρατάει στην κατηγορία. Πρόκειται για πενταπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες με την ίδια, το Ρέθυμνο, το Λαύριο, τον Άρη και τον Πανιώνιο. Στην περίπτωση αυτή υποβιβάζεται το Λαύριο. Στην ουσία τα πράγματα είναι μάλλον απλά στο φινάλε αφού η αναμενόμενη και λογική ήττα της Κύμης στο ΟΑΚΑ τη στέλνει στην Α2 εάν και εφόσον το Λαύριο κερδίσει είτε τα…..εναπομείναντα δευτερόλεπτα με τον Κολοσσό, είτε τον Ήφαιστο.

Όσο για τον Κολοσσό; Οι Ροδίτες ελπίζουν επίσης σε ένα θαύμα ανάλογο ή μεγαλύτερο με αυτό της Κύμης για να μείνουν στην κατηγορία. Πρέπει να ανατρέψουν την κατάσταση στα τελευταία 31’’ του αγώνα με το Λαύριο που εκκρεμούν, να κερδίσουν σε εξ αναβολής αγώνα στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική να νικήσουν εντός έδρας την ΑΕΚ. Να κάνουν δηλαδή στους….2,5 εναπομείναντες αγώνες τους τρεις νίκες ενώ έχουν σε όλο το πρωτάθλημα 4! Στην ακραία αυτή περίπτωση ποντάρουν σε μια τετραπλή ισοβαθμία με Ρέθυμνο, Κύμη και Λαύριο στις 7 νίκες ή σε διπλή ισοβαθμία με την Κύμη (και το Λαύριο να μένει στις 6) για να ρίξουν στην Α2 τους άλλους δύο. Σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία με Κύμη και Λαύριο πέφτουν οι ίδιοι και η Κύμη αφού τα 31’’ του αγώνα με το Λαύριο μάλλον δεν τους αφήνουν ζωντανή την ακραία δυνατότητα να νικήσουν και με 5 πόντους διαφορά για να καλύψουν το -4 του πρώτου αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.