Η αφετηρία μιας νέας… ασπρόμαυρης εποχής!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον τίτλο του πρωταθλητή που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια και εξηγεί ότι μια νέα εποχή για το δικέφαλο του βορρά μόλις αρχίζει.

Για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του εφετινού ΠΑΟΚ έχουν γραφτεί πολλά σε όλη την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Κάθε αγωνιστική που περνούσε έκανε κι ένα νέο ρεκόρ. Δικό του ή εθνικό.

Μένει πλέον να φύγει ακόμα και με ισοπαλία από τους Ζωσιμάδες στις 5 Μαίου για να πάρει αήττητος το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο για το πρωτάθλημα που σήκωσε χθες βράδυ στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ τολμώ να πω ότι η στιγμή ήταν ιστορική μόνο ως προς τα 34 χρόνια της αναμονής. Για τίποτα άλλο! 

Διότι η νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ μόλις άρχισε να γράφεται! Το «γιατί» είναι πλέον εύκολο να το απαντήσει ο καθένας. 

Για τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα που πανηγύρισε χθες δεν μοιάζει να αποτελεί παρένθεση. Δεν φαντάζει με πυροτέχνημα! 

Κι αυτό πλανάται στην ατμόσφαιρα της Τούμπας, της Θεσσαλονίκης, της βόρειας Ελλάδας και φυσικά και των βασικών του αντιπάλων, δηλαδή του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. 

Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη θα είναι εδώ όχι ως κομπάρσος, αλλά ως πρωταγωνιστής. Δεν έχει ο ΠΑΟΚ στόχο την αναλαμπή. Στοχεύει στην καθιέρωση και στη διάρκεια. Κοιτάζει κατάματα την προοπτική της δημιουργίας μια νέας εποχής!

Θέλει να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως το έκανε χθες βράδυ με την σπουδαία παραγωγή, ευρωπαϊκού επιπέδου, της φιέστας που έστησε. 

Η Τούμπα φόρεσε τα γιορτινά της κι έμεινε ολόκληρη στη θέση της! Δεν μπήκε με την λήξη στον αγωνιστικό να πανηγυρίσει μετά από 34 χρόνια στέρησης, σκίζοντας τις μπλούζες και τα σορτσάκια των πρωταγωνιστών. 

Κάθισε στη θέση της αναπαυτικά και απόλαυσε όλο το τελετουργικό που ήταν με μια λέξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ». Και σεβάστηκε τους αληθινούς πρωταγωνιστές ακόμα κι όταν βρέθηκε δίπλα τους στην εξέδρα της απονομής. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, δεν θέλει να πάρει ένα τίτλο μετά από 34 χρόνια και μετά να ξεχαστεί. Κι η ΑΕΚ τον κατέκτησε πέρυσι, μετά από 24 χρόνια κι εφέτος δεν μπόρεσε να τον δικαιολογήσει στο ελάχιστο.

Η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη θα παλέψει σκληρά και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια για την καθιέρωση, για την επανάληψη, για την δημιουργία μιας δυναστείας. 

Όποιος από τους αντιπάλους του δεν το βλέπει αυτό, είναι χαμένος από… χέρι! 

Τα συστατικά τα διαθέτει: Ισχυρή οικονομικά διοίκηση, ποδοσφαιρικό κορμό ως ομάδα, κόσμο που ήταν δίπλα της ακόμα κι όταν ήταν μακριά από τους τίτλους και με τα σχέδια ενός νέου γηπέδου όχι στα χαρτιά, αλλά στα σκαριά! 

Το μήνυμα λοιπόν, από την Θεσσαλονίκη και την Τούμπα εστάλη. Καλό θα ήταν να το αποκωδικοποιήσουν σωστά και οι υπόλοιποι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.