Χωρίς προκλήσεις και φωνές

Με αφορμή την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη, ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Οδηγώντας στους αθηναϊκούς δρόμους το πρωινό της Τρίτης, είχα συντροφιά τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στο Sport24 Radio. Μιλώντας στους συναδέλφους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, άκουσα ξανά λόγο με ποδοσφαιρική λογική και σεβασμό που τόσο πολύ χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Σε ένα περιβάλλον τοξικό, οι ήρεμες φωνές λείπουν πολύ, καθώς τις καλύπτουν όλοι όσοι κάνουν θόρυβο. Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την υποχρέωση να στεκόμαστε σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι δε χάνουν τον προσανατολισμό τους και συνεχίζουν να προασπίζονται τις ιδέες τους χωρίς να προκαλούν όλους όσοι βρίσκονται στην άλλη όχθη.

Τούτη την πορεία ακολουθεί πιστά ο Γιάννης Μώραλης, από τη δεκαετία του ’90, όταν και αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τον Ολυμπιακό. Πρώτα ως υπεύθυνος συνδέσμων και εν συνεχεία ως υπεύθυνος επικοινωνίας, πριν μετακομίσει στην προεδρεία της Super League. Τελευταίος του σταθμός είναι ο Δήμος Πειραιά.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά θα κριθεί από τους πολίτες της πόλης όπου γιγαντώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Όμως, ο τρόπος με τον οποίο απάντησε στα ερωτήματα των συναδέλφων στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, έβγαλε ξανά στην επιφάνεια τον πολιτισμό του.

Ανάμεσα σε άλλα είπε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει τα δικά του λάθη, προσθέτοντας πως δε γίνεται να κατακτά για 30 χρόνια το πρωτάθλημα. «Ένα παιδί 20 ετών έχει πάρει 16 πρωταθλήματα. Προφανώς είναι “κακομαθημένος” ένας νέος οπαδός του Ολυμπιακού», πρόσθεσε ο Γιάννης Μώραλης.

Αλήθεια είναι ότι στην ιστορική διαδρομή της ομάδας του Πειραιά έχει φανεί ουκ ολίγες φορές πως μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις, αναγεννιέται και βγαίνει πιο ισχυρή. Όλοι όσοι έχουν μελετήσει σε βάθος την ιστορία του πειραϊκού συνδέσμου, δεν έχουν λόγο να διαφωνήσουν επ’ αυτού.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα πάει καλύτερα στο άμεσο μέλλον», κατέληξε ο Γιάννης Μώραλης ο οποίος είναι παράλληλα και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Και έπειτα, επέστρεψε στους δρόμους του Πειραιά για να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του. Όταν με το καλό ολοκληρώσει αυτή τη διαδρομή, καλό θα ήταν να ακούμε συχνότερα τις σκέψεις του δημόσια, για την ομάδα που υπηρετεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Έχουμε ανάγκη από τέτοιο δημόσιο λόγο στο ποδόσφαιρό μας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.