Το ball boy έγινε o “νέος Τσιμίκας”!

Ποιος είναι ο περιζήτητος αριστερός μπακ Απόστολος Αποστολόπουλος που έφτασε μια ανάσα από τη Βίλεμ; Ποια ομάδα της Super League είναι κοντά στην απόκτηση του! Τέσσερις δικοί του άνθρωπου μιλούν στο novasports.gr.

Μοιάζει να είναι καρμικό. Έξι χρόνια μετά τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα από τον Πανσερραϊκό στον Ολυμπιακό, έρχεται ακόμα ένα αριστερό μπακ από την πόλη των Σερρών να ταράξει τα νερά των σκάουτερ και να κινητοποιήσει ξανά τους μεγάλους της Super League. Ο λόγος για τον Απόστολο Αποστολόπουλο, ο οποίος πριν κλείσει 18χρόνια ζωής αποτελεί το επόμενο θέμα συζήτησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γέννημα θρέμμα Σερρών, έπαιξε από νωρίς στην ακαδημία του συλλόγου, ενώ έχει τελέσει χρέη… ball boy στα τελευταία ματς της ιστορικής ομάδας στη Super League. Εκεί ήρθε σε άμεση επαφή με ινδάλματα του και ένιωσε για πρώτη φορά πως κάποια μέρα ίσως βρεθεί στη θέση τους! 

Ο νεαρός Σερραίος έφτασε μια ανάσα από την ολλανδική Βίλεμ, μια ομάδα που γνωρίζει όσο λίγες να αξιοποιεί το ποδοσφαιρικό “χρυσάφι” των μικρών ηλικιών. Εκεί και στην Έσμπιεργκ απογειώθηκε ο Τσιμίκας, εκεί αγωνίζονται και οι Μάριος Βρουσάι και Βαγγέλης Παυλίδης (στη Βίλεμ παίζει και ο Γιώργος Στρέζος ο οποίος είναι ελαφρώς μεγαλύτερος ηλικιακά). Η πανδημία καθυστέρησε και ανέβαλε την ολοκλήρωση της μεταγραφής και πλέον ο Αποστολόπουλος είναι ξανά διαθέσιμος και για τις ομάδες της Super League.

O Αποστολόπουλος στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 αγωνίστηκε ως βασικός στο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με την Α.Ε. Καλαμπακίου (4-0) για τη Γ’ Εθνική κατηγορία κι έτσι έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σε ηλικία 15 χρονών, 9 μηνών και 20 ημερών φόρεσε τη φανέλα του Πανσερραϊκού σε επίσημο παιχνίδι!

 Μιλήσαμε με τέσσερις σημαντικούς ανθρώπους του Πανσερραϊκού που έχουν παίξει το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη του Αποστολόπουλου. Κανείς τους δεν αναφέρθηκε στην ομάδα των Σερρών σαν έναν σύλλογο “μικρό”. Όλοι τους έχουν στο μυαλό τη μεγάλη ιστορία του συλλόγου που μπορεί να δυναμώσει παιδιά σαν τον Απόστολο.

“Όταν ήταν πολύ μικρός βάλαμε Nova για να βλέπει ποδόσφαιρο”

Γενημμένος στις 11 Δεκεμβρίου του 2002, ο Απόστολος πραγματικά μεγάλωσε μέσα στον Πανσερραϊκό. Ο πατέρας του, Τάσος Αποστολόπουλος είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος της περιοχής. Προπονητής στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, ανέλαβε να διαπεδαγωγήσει και ποδοσφαιρικά τον γιο του.

Ο ίδιος μας είπε για εκείνον: 

“Ζούσε και ανέπνεε για το ποδόσφαιρο. Όταν δεν έπαιζε, μάθαινε τα ονόματα των παικτών ή παρακολουθούσε παιχνίδια από την τηλεόραση. Βάλαμε Nova για να βλέπουμε περισσότερο ποδόσφαιρο”.

Για το στυλ παιχνιδιού του μας είπε:

“Είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Είναι πολύ ήρεμος στο παιχνίδι του. Δεν τον πιάνει πανικός όταν έρχεται η μπάλα στα πόδια του. Διαθέτει μια ηρεμία ενός παίκτη πολύ μεγαλύτερου σε ηλικία. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και παίζει με το κεφάλι ψηλά”. 

Όσο για την πιο συγκινητική στιγμή:

“Ο Πανσερραϊκός είναι ιστορία για εμάς. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση να τον βλέπω να παίζει στην πρώτη ομάδα. Ευελπιστώ να τον δούμε να κάνει ένα άλμα στην καριέρα του και να παίξει πιο ψηλά σύντομα”. 

“Από το μυαλό και τα πόδια του εξαρτάται να γίνει νέος Τσιμίκας”

Ο Νίκος Κατσαβάκης είναι ο πρόεδρος του ιστορικού Πανσερραϊκού, ο οποίος προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αλλάξει την εικόνα και την πορεία της ομάδας. Μας μίλησε με αγάπη για τον Αποστολόπουλο και αρκετά ανοικτά για το μέλλον του!

Για το ξεκίνημα του είπε:

“Ήταν ένας παίκτης που μπήκε την τελευταία στιγμή στα πλάνα μας πριν από δύο χρόνια. Ο προπονητής της ομάδας τότε, Σάκης Αναστασιάδης του έμαθε τη θέση του αριστερού μπακ. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο, αλλά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Ήταν μόλις 15,5 ετών όταν ξεκίνησε. Θεωρώ πως έχει τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι ένα προσγειωμένο, σοβαρό παιδί που συνδυάζει τον επαγγελματισμό του με τη σκληρή δουλειά”. 

Για το “ναυάγιο” με Βίλεμ και τη συνέχεια:

“Ο Πανσερραϊκός είναι ένα ιστορικό σωματείο που ανέκαθεν παράγει παίκτες. Στόχος μας είναι να βρεθούμε πιο ψηλά, χωρίς να σταθούμε εμπόδιο σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Ήρθαμε κοντά στη Βίλεμ. Πολλές ομάδες της Super League ενδιαφέρονται. Είναι σε μια φάση που πρέπει να πάει παρακάτω και θα τον βοηθήσουμε να το κάνει”.

Για το αν έχει βάση το “νέος Τσιμίκας”:

“Έχει βάση το ”νέος Τσιμίκας“. Από το μυαλό και τα πόδια του εξαρτάται. Χρειάζεται πείσμα και πολλή δουλειά”. 

“Έχει ενθουσιασμό, αλλά το μυαλό του κόβει!”

Ο Άγγελος Διγκόζης ανέλαβε φέτος σαν προπονητής τον Πανσερραϊκό και συνέχιζε να δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Αποστολόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό πως αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια και ήταν όλα 90λεπτά εκτός από δύο!

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού μας είπε:

“Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, σκεπτόμενος για την ηλικία του. Έχει ενθουσιασμό αλλά και πολλή λογική. Έχει πάρει πολλά ματς τα τελευταία δύο χρόνια και μπορεί να σταθεί σε υψηλότερο επίπεδο να συνεχίσει τη δουλειά”.

Για τα τετ α τετ που είχαν στη διάρκεια της σεζόν:

“Βελτίωσε πολύ τις προωθήσεις του. Ήταν διστακτικός. Χρειάστηκε να κάνουμε 2-3 συζητήσεις και να δούμε video από τους αγώνες. Από δύο προωθήσεις σε ένα ημίχρονο, πλέον κάνει οκτώ. Κόβει το μυαλό του. Τον έχει βοηθήσει ο πατέρας του γιατί γνωρίζει το ποδόσφαιρο”.

“Μπες και παίξε, δεν σου κάνω χάρη!”

Κρατήσαμε την κουβέντα μας με τον Σάκη Αναστασιαδη για το τέλος. Η συζήτηση με τους υπόλοιπους θα μας οδηγούσε εκεί. Όλοι είχαν να πουν μια κουβέντα για τον προπονητή που καθιέρωσε τον Αποστολόπουλο σαν αριστερό μπακ. Σήμερα συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Να σημειώσουμε πως είναι ο παίκτης ο οποίος ανέδειξε στον Πανσερραϊκό και τον Κώστα Τσιμίκα!

Μας εξήγησε τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έριξε στα βαθιά τον Αποστολόπουλο:  

“Δεν υπήρχε χρόνος και περιθώρια για μεταγραφές όταν ανέλαβα την πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού πριν από δύο σεζόν. Ο Πανσερραϊκός πρέπει πάντα να παρουσιάζει μια αξιοπεπή ομάδα, καθώς υπάρχουν απαιτήσεις. Ψάξαμε παιδιά από την Ακαδημία, ορισμένα ήταν έτοιμα να συνεχίσουν σε κοντινά χωριά το ποδόσφαιρο για να πάρουν παιχνίδια. Μου είπαν για εκείνον, αλλά αγωνιζόταν σαν αριστερό χαφ. Είχαμε ζόρια οπότε είπα να έρθει για μια προπόνηση. Ήταν μόλις 15 ετών αλλά το σουλούπι του μου άρεσε. Τον ξανακάλεσα την επόμενη ημέρα και αποφάσισα να μείνει μαζί μας”.

Για τα στοιχεία που ξεχώρισε μας είπε:

“Αν και ήταν νεαρός είχε καλό σωματότυπο. Είχε ισχυρή βάση και… καλό μυαλό. Είναι ”σφουγγάρι“. Αφομοιώνει εύκολα όσα του λες”.

Για τα κοινά στοιχεία με τον Τσιμίκα και το γεγονός πως πέρασαν και οι δύο από τα χέρια του:

“Νιώθω ικανοποίηση και χαρά γιατί έχω συμβάλλει στην ανάπτυξη τους. Με τιμά αυτό. Ο Τσιμίκας όταν ήταν σε εμάς, έπαιζε αριστερό χαφ. Το επιθετικό του κομμάτι ήταν πιο αναπτυγμένο από του Τόλη. Ο Απόστολος είναι πιο πνευματώδης, έχει πιο ανεπτυγμένη σκέψη. Ο Τσιμίκας βελτιώθηκε πολύ ειδικά στην άμυνα. Το κατάφερε στη Δανία, την Ολλανδία και φυσικά τον Ολυμπιακό”.

Για τα λόγια του πριν βάλει τον Αποστολόπουλο στο πρώτο επίσημο ματς:

“Τον υποστήριξα πάρα πολύ. Του έλεγα ”μπες και παίξε, δεν σου κάνω χάρη, σε πιστεύω“. Θεωρώ πως μπορεί να αγωνιστεί επάξια και ως στόπερ”.

Περιζήτητος στη Super League!

Μετά την ακύρωση του ταξιδιού στην Ολλανδία για την υπογραφή των συμβολαίων με τη Βίλεμ, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το όνομα του παίζει ξανά δυνατά για τους μεγάλους της Super League. Όπως προκύπτει από τη διάθεση των ομάδων, ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που είναι αρκετά “ζεστός” για να ασχoληθεί με την περίπτωση του 17χρονου. Η ακαδημία των Πειραιωτών παράγει συνεχώς ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα και βρίσκεται από τα μέσα της περασμένης σεζόν σε φάση αναδιάρθρωσης. Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού Θοδωρής Ελευθεριάδης εκτιμάει το ταλέντο του Αποστολόπουλου ωστόσο πρόκειται για μια υπόθεση πέρα από το… χαρτοφυλάκιο του. Η υπόθεση Αποστολόπουλου προωθείται απευθείας για την πρώτη ομάδα, μέσω του τμήματος σκάουτινγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.