Δέκα πράγματα να θυμάστε από την 6η αγωνιστική (vid)

Ο ΟΦΗ του Σίμου, το α λα "Μέσι" γκολ του Τόρες, οι κεφαλιές Μασούρα-Ντιγκινί, η εμφάνιση του Σεμέντο, τα γκολ Ανδρούτσου-Αραμπούλι, ο Μόρας και μια απόκρουση του Βελλίδη. Θυμηθείτε τα λίγες ώρες πριν την 7η στροφή.

Στην έκτη στροφή του πρωταθλήματος είχαμε και πάλι υπέροχα γκολ, είχαμε ανατροπές και είχαμε σπουδαίους πρωταγωνιστές. Σημαντικά στοιχεία που έρχονται να ανεβάσουν επίπεδο την Superleague 1 και όπως κάθε αγωνιστική έτσι κι αυτήν, τούτη η γωνιά επέλεξε δέκα από αυτά για να θυμόμαστε μέχρι την έβδομη.

10. Η απόκρουση του Βελλίδη στον Λουσέρο

Η Λαμία στο ματς με τον Παναιτωλικό ήταν καλύτερη και είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ, οι περισσότερες εκ των οποίων σταμάτησαν στον σταθερό Γιαννακόπουλου που αντικατέστησε τον Κνετ στην εστία της ομάδας του Αγρινίου. Ωστόσο την απόκρουση της αγωνιστικής έκανε ο Μάρκος Βελλίδης ο οποίος στο δέκατο λεπτό είπε ενστικτωδώς όχι στον Λουσέρο. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού έπιασε δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή με τον Έλληνα γκολκίπερ να σηκώνει τα χέρια εν ριπή οφθαλμού κρατώντας το μηδέν. Δείτε τη φάση στο 18ο δευτερόλεπτο του βίντεο.

9. Ο αειθαλής Βαγγέλης Μόρας

Ο αρχηγός της ΑΕΛ στα 38 του χρόνια καθοδηγεί με την εμπειρία του όλη την ΑΕΛ σα σωστός λίμπερο μπροστά από τον τερματοφύλακα της ομάδας του. Στο ματς με την ΑΕΚ, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο ήταν ο προπονητής της ομάδας εντός γηπέδου και ήταν αυτός ο απόλυτος υπέυθυνος που δεν επέτρεψε στους κιτρινόμαυρους να πατήσουν στην περιοχή των βυσσινί έχοντας μία ευκαιρία σε όλο το ματς με σου του Λιβάια από τα 30 μέτρα κι άλλη μία στο 83′ (τη μοναδική της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή) την οποία “καθάρισε” ο Μόρας πάνω στη γραμμή. Δείτε τη φάση στο 5.42′ του βίντεο.

8. Το γκολ του Αραμπούλι με 1-2

Ο Γεωργιανός επιθετικός του Πανιωνίου κάποιες φορές μοιάζει να παλεύει μόνος του για να βγάλει τον Ιστορικό από το τέλμα. Έτσι και στο Ηράκλειο στο ματς με τον ΟΦΗ. Με τους γηπεδούχους να πιέζουν όλοι πάνω από τη μεσαία γραμμή απέδειξε γιατί το απλό ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με πλάτη δέχεται πάσα από την άμυνά του. Έχει την οξυδέρκεια να σπάσει τη μπάλα με μία στον Μιλόγεβιτς και να γυρίσει φεύγοντας στον κενό χώρο. Ο Νεμάνια με υπερένταση και με προβολή παίζει πάλι στον Αραμπούλι που βγαίνει τετ α τετ στο μισό γήπεδο. Το 0-1 το έκανε με ένα απλό πλασέ. Δεν ήταν αρκετό για τον Πανιώνιο, αλλά ήταν ένα υπέροχο γκολ.

7. Το γκολ του Ανδρούτσου

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο ο Ατρόμητος έψαχνε μια αχτίδα αισιοδοξίας στο ματς με τον Βόλο. Αυτή του την έδωσε ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ο μέσος των κυανόλευκων πήρε τη μπάλα από τον Γιακουμάκη, γύρισε εντυπωσιακά το σώμα του αποφεύγοντας τον Μπασόνγκ και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας δεξί-αριστερό (δείγμα μεγάλης κλάσης) δημιούργησε σε ένα τετραγωνικό ελεύθερο οπτικό πεδίο προς την εστία εκτελώντας στη γωνία του Γκαραβέλη και ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή του Ατρόμητου αλλάζοντας το μομέντουμ.

6. Η εμφάνιση του Σεμέντο

Χρειαζόταν, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, λίγο χρόνο προσαρμογής. Ε, αφού προσαρμόστηκε, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους καλύτερους εξτρέμ του πρωταθλήματος. Στο ματς με τον Πανιώνιο πέτυχε δύο γκολ, είχε μία ασίστ και συμμετοχή στο τρίτο γκολ της ομάδας. Έξι ματς βασικός και ιδιαίτερα επιδραστικός γι’ αυτό αποκτήθηκε από την Φορτούνα Σιτάρντ. Πλέον ο Λισάντρο Σεμέντο μπορεί να είναι περιχαρής διότι οι εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ αποτέλεσαν διαβατήριο για την Εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου. 

5. Η κεφαλιά του Ντιγκινί 

Με τη συμπλήρωση έξι λεπτών στο ντέρμπι Άρης-Ολυμπιακός, ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε ένα γκολ σπάνιο για το ρεπερτόριό του. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από μέση απόσταση προς το ύψος της περιοχής. Ένα μέτρο μέσα από αυτήν (μακριά από την εστία), ο Ντιγκινί αιφνιδίασε την άμυνα ζώνης των ερυθρόλευκων και συγκεκριμένα τους Σεμέντο και Ελ Αραμπί πηδώντας πιο αποφασιστικά και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στοδοκάρι του Σα κι από εκεί στα δίχτυα. Ένα πολύ δύσκολο και ταυτόχορνα πολύ όμορφο γκολ.

4. Η κεφαλιά του Μασούρα

Όπως συνηθίζει ο Γιώργος Μασούρας, με άριστη τακτική παιδεία, ξεκινά τις προσπάθειες του από δεξί ή αριστερό εξτρέμ και όταν η μπάλα παίζεται στην απέναντι πλευρά κλίνει στην περιοχή και γίνεται επί της ουσίας φορ. Στο ματς με τον Άρη με τη μπάλα στον Τσιμίκα, έκανε κούρσα από τα δεξιά μέχρι το πρώτο δοκάρι και πέτυχε ένα από τα καλύτερα μέχρι τώρα γκολ της καριέρας του. Με κεφαλιά ψαράκι (σε ύψος πάνω από ενάμισι μέτρο) και με δύο παίκτες μπροστά του, δεν αιφνιδιάστηκε, και έπιασε την πολύ δύσκολη κεφαλιά κάνοντας το 1-1. Η δυνασμική αυτού του γκολ μεγαλώνει περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς την έδρα που το πέτυχε αλλά και με την ομάδα του πίσω στο σκορ.

3. Η ανατροπή του Ατρόμητου

Με το σκορ στο 2-0 στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο, όλη η οικογένεια του Ατρόμητου έμοιαζε αποσβολωμένη. Το “αύριο” φάνταζε δυσοίωνο και οι σκέψεις από τον πρόεδρο μέχρι τους φροντιστές της ομάδας ήταν αρνητικές. Στο σημείο αυτό οι κυανόλευκοι παίκτες έβγαλαν προσωπικότητα. Άρχισαν να εκμεταλλεύονται την υπεροχή τους και πρόσθεσαν συγκέντρωση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Το 2-1 του Ανδρούτσου άμεσα μετά το 2-0 έδωσε την πρώτη ανάσα. Το 2-2 του Μανούσου ήρθε ως εξιλέωση πριν βγει το ημίχρονο. Και το 3-2 του Γιακουμάκη ήταν το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που μπορεί να αποτελέσει το γύρισμα του διακόπτη για την ομάδα του Αναστασίου. Σπάνιο να πετυχαίνουν γκολ τρεις Έλληνες…

2. Το “α λα Μέσι” γκολ του Τόρες

Το γκολ του Χοακίν Τόρες απλά πρέπει να το δείτε. Πήρε τη μπάλα στα είκοσι μέτρα πριν το κέντρο, έκανε κατά μέτωπο κούρσα με τη μπάλα στα πόδια, ελαφρύ σλάλομ ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες και ενέργεια για να πλασάρει σωστά στο τετ α τετ τον Μανδά. Ένα γκολ α λα Μέσι, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί και πρότυπο του βραχύσωμου Αργεντινού. Ήδη τρία γκολ και μία ασίστ σε τρία ματς. Οι φήμες λένε ότι η ΑΕΚ τον έβαλε στο στόχαστρο.

1. Ο Γιώργος Σίμος του ΟΦΗ

Ήταν μια ακόμα παράσταση του ΟΦΗ. Αυτή τη φορά θύμα του ο Πανιώνιος ο οποίος προήγηθηκε. Το ματς στη συνέχεια εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ομάδα με σχέδιο, με αυτοπεποίθηση, με ξεκάθαρη (επιθετική) στρατηγική στο παιχνίδι της και σκοπό να επιτρέψει στους παίκτες της να χαρούν το ποδόσφαιρο. Αυτό άλλωστε δε θέλει και κάθε ποδοσφαιρόφιλος. Αυτές τις μέρες οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι πιο χαρούμενοι στην Ελλάδα. Κι όλοι οι ουδέτεροι θέλουν να βλέπουν ΟΦΗ. Ο προπονητής της ομάδας, ο 41 ετών Γιώργος Σίμος, είναι αυτός που έδωσε σε ένα ακόμα ματς τις σωστές κατευθύνσεις. Που μετέδωσε ηρεμία όταν χρειάστηκε και που χρησιμοποιεί το ρόστερ του με τέτοιο τρόπο ώστε να τους έχει όλους έτοιμους. Ίσως ο τίτλος θα μπορούσε να είναι “Ο ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου”. Όμως το νούμερο ένα ανήκει δικαιωματικά σε αυτόν αυτή την εβδομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.