Δέκα πράγματα να θυμάστε από την 5η αγωνιστική (vid)

Η εμφάνιση του Λημνιού, η ανατροπή της ΑΕΛ του Ουάρντα και η ευκαιρία της χρονιάς, η απάντηση του Ζαχίντ, ο Μανούσος, το Μπάρκας-Άκπομ 2-0, ο μπαλαρίνος Ναμπί, ένα γκολ "ωδή στη μετάβαση" κι ένα γκολ που μόνο τιμής δεν ήταν, όσα θα θυμόμαστε από την πέμπτη αγωνιστική.

Η πέμπτη αγωνιστική μας επιφύλαξε ένα σπουδαίο ντέρμπι με φρενήρη ρυθμό από την αρχή ως το τέλος, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Είχε τη σπουδαία ανατροπή της ΑΕΛ στο Βικελίδης επί του Άρη, την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, μια ακόμα επαγγελματική νίκη του Ολυμπιακού και τη συνέχεια στις νίκες για Ξάνθη και ΟΦΗ που παραμένουν ψηλά στη βαθμολογία. Πάμε όμως να δούμε τα δέκα πράγματα που θα θυμόμαστε και από αυτή την αγωνιστική.

10. Το γκολ της τιμής του Βόλου

Με την Ξάνθη να προηγείται με 3-0 και να έχει καθαρίσει με την υπόθεση νίκη χωρίς ωστόσο να έχει δώσει δικαίωμα για είσοδο στο Top 10, ο Βόλος το πέτυχε ξανά. Ο Τόρες έκανε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ατιγιάχ Αλάχ με ένα υπέροχο αεροπλανικό δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αμπάντ. Θαυμάστε το.

9. Η καλλιτεχνία του “μπαλαρίνου Ναμπί

Ο Αντίλ Ναμπί είναι εντυπωσιακός και αυτό το γνωρίζουμε καλά ειδικά για τα τελειώματά του. Είναι εντυπωσιακός όμως και στη δημιουργία. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η ασίστ του στον Νέιρα, όταν υποδεχόμενος μια “χαλασμένη” πάσα πιο πίσω από εκεί που την περίμενε, εκείνος είχε την οξυδέρκεια και φυσικά την τεχνική ικανότητα με μια κίνηση που θύμισε μπαλέτο να σερβίρει τη μπάλα με τακουνάκι στον Νέιρα ο οποίος επίσης με ωραία ενέργεια έγραψε το 2-1 ανοίγοντας το δρόμο προς μια ακόμα νίκη του ΟΦΗ.

8. Ο Γιώργος Μανούσος

Από μόνο του το γεγονός ότι έβαλε δύο προσωπικά γκολ εκμεταλλευόμενος τις ασίστς από Ούμπιντες και Κατράνη είναι αρκετό για να τον εντάξει στο TOP 10. Ένας ποδοσφαιριστής συνώνυμο του “Never give up” είτε παίζει βασικός επιθετικός, είτε δεύτερος επιθετικός, είτε εξτρέμ, είτε έρχεται από τον πάγκο, είτε είναι εκτός αποστολής, είτε, είτε, είτε… έχει τον τρόπο πάντα να προσφέρει στην ομάδα του. Την πέμπτη αγωνιστική της πρόσφερε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και 200ή στην ιστορία της με γκολ στο 1ο και στο 87ο λεπτό απέναντι στον Παναιτωλικό.

7. Η “ωδή στη μετάβαση” του Ολυμπιακού

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα γκολ “ωδή στη μετάβαση” καθώς η μπάλα ταξίδεψε από το ένα τέρμα στο άλλο μέσα σε 13 δευτερόλεπτα. Οι προπονητές το λένε πάντα, είναι προτιμότερο να τρέχει η μπάλα κι από πίσω της ο αντίπαλος παρά εμείς. Το ιδανικό σενάριο για μία γρήγορη μετάβαση είναι η πάσα με μία. Ωστόσο και οι μεταβάσεις με ένα κοντρόλ και πάσα για μεγαλύτερη σιγουριά είναι επίσης μεγάλο προσόν για μια ομάδα. Από τον Σα μέχρι τον Σουντανί που σκόραρε, κάθε παίκτες έκανε είτε ένα κοντρόλ και πάσα γνωρίζοντας εκ των προτέρων που θα τη δώσει, είτε με μία για να προκύψει ένα γκολ το οποίο μπορεί να διδάσκεται σε σεμινάρια.

6. Η απάντηση του Ζαχίντ

Ο Νορβηγός άσος του Παναθηναϊκού είχε βρεθεί στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας για τις προηγούμενες εμφανίσεις του, ενώ ο Γιώργος Δώνης είχε επικριθεί για την επιμονή του σε αυτόν. Τελικά χάρη σε αυτόν το Τριφύλλι έσπασε το ρόδι στο πρωτάθλημα. Με ένα δικό του υπέροχο γκολ κλάσης με γύρισμα του σώματος μες την περιοχή και εκτέλεση απέναντι γωνία έκανε τη διαφορά στο ματς με τον Πανιώνιο. Η συνολική παρουσία του όμως και σε δημιουργία και σε εκτελέσεις ήταν αυτή που τον εντάσσει δικαιολογημένα στο TOP 10 αυτής της αγωνιστικής.

5. Η τρελή φάση του 84′ στο Άρης-ΑΕΛ

Με την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ με 3-2, ο Άρης επιτίθεται κατά κύματα για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 84ο λεπτό συνέβη μια από τις φάσεις της χρονιάς. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ροζ πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κρίστινσον σε μια σπουδαία επέμβαση, η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί στο ύψος της μικρής περιοχής, αυτός σούταρε για να δει τον Φατιόν που είχε καλύψει τον τερματοφύλακά του στη γραμμή να αποκρούει με το πόδι στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι κι από εκεί στον Ιντέγε. Ο επιθετικός του Άρη μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε ξανά για να δει και πάλι τον Φατιόν να αποκρούει όντας πεσμένος στο χορτάρι και εν συνεχεία να απομακρύνει τη μπάλα. Ο πανηγυρισμός του δικαιολογημένα παραπέμπει σε ένα σπουδαίο “γκολ” άμυνας. Δείτε και ξαναδείτε την απίστευτη φάση.

4. Μπάρκας-Άκπομ: 2-0 

Ο Άκπομ θα βλέπει στον ύπνο του τον Μπάρκα. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ προσπάθησε δύο φορές να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα εις μάτην όμως. Με το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο 2-2, ο Δικέφαλος του βορρά βρίσκει ενέργεια και επιτίθεται στα τελευταία λεπτά με αιχμή του δόρατος τον Τσούμπα Άκπομ. Ωραία ενέργεια στο ύψος της περιοχής γύρισμα του κορμιού και πλασέ στη γωνία. Ο Μπάρκας πέφτει χαμηλά στη γωνιά του και διώχνει σε κόρνερ. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη, ο Άκπομ στην κόντρα επίθεση, στη γωνία της περιοχής φέρνει τη μπάλα στο δεξί και σημαδεύει το απέναντι γάμα. Δε μπορούσε να φανταστεί πως δε θα μπει αυτό το γκολ. Ο Μπάρκας εκτινάχθηκε ψηλά αυτή τη φορά και με μια από τις κορυφαίες αποκρούσεις της μέχρι τώρα καριέρας του είπε όχι στον Άκπομ. Το 2-2 έμεινε και χάρη σ’ αυτόν. Δείτε στα highlights τί βγάζει ο Μπάρκας στο τέλος.

3. Η επιστροφή του Ουάρντα

Ο Αιγύπτιος άσος της ΑΕΛ έδειξε τον ποδοσφαιρικό καλό του εαυτό απέναντι στον Άρη και το γιατί το καλοκαίρι του 2018 έπαιξε στο Μουντιάλ. Μία γεμάτη εμφάνιση, με το απρόβλεπτο σε πρώτο πλάνο, με ασίστ και γκολ νίκης και ενέργειες επιδραστικές στο παιχνίδι της ομάδας του. Παίρνοντας έξτρα ενέργεια από την εξέδρα (βρίσκει ενέργεια είτε από τους οπαδούς της ομάδας του είτε από τους αντιπάλους αρκεί να ασχολούνται με αυτόν) έδειξε ότι αν ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει ωραίες στιγμές. Δυστυχώς σε κάποια σημεία άνοιξε διάλογο με την εξέδρα, γεγονός ανεπίτρεπτο για επαγγελματία ποδοσφαιριστή που αν δεν το αλλάξει ριζικά, δε θα μπορέσει να παίξει ποτέ σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα που τόσο ονειρεύεται. 

2. Η εμφάνιση του Λημνιού

Ήταν η καλύτερη εμφάνιση ποδοσφαιριστή αυτή την αγωνιστική. Εκπληρώνοντας πλήρως το πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή του, έκανε για μία ώρα σμπαράλια την άμυνα της ΑΕΚ, αναγκάζοντας τον Νίκο Κωστένογλου να αλλάξει σύστημα. Κινούμενος συνεχώς με αστραπιαία ταχύτητα στην πλάτη των παικτών της Ένωσης, σέρβιρε δύο έτοιμα γκολ στον Σβιντέρσκι (εντυπωσιακή η πάσα του Μπίσεσβαρ στον Λημνιό πριν την ασίστ στο 1-2). Έπαιξε γρήγορα την κόντρα, κουβάλησε σωστά τη μπάλα, συνδυάστηκε ωραία με Σοάρες και Μίσιτς και βοήθησε ανασταλτικά. Τα έκανε΄όλα, ήταν εντυπωσιακός.

1. Η ιστορική ανατροπή της ΑΕΛ

Με τον Μπρούνο Γκάμα να μοιράζει ασίστ στον Βέλεθ και να σκοράρει για το 2-0 στο 12ο λεπτό άπαντες πίστεψαν πως ο Άρης θα είχε ένα εύκολο απόγευμα Σαββάτου απέναντι στην ΑΕΛ. Οι παίκτες του Γρηγορίου όμως μετά τα τρία γκολ στον Βόλο είχαν ανοιχτή ακόμα την όρεξή τους και δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Αντιθέτως “έχτισαν” φάση-φάση μια ιστορική ανατροπή. Στο 20ό λεπτό ο Νούνιτς πήρε τη μπάλα στην περιοχή και με μια εκπληκτική κίνηση (κοφτή ντρίμπλα) άδειασε την άμυνα του Άρη και εκτέλεσε σωστά για το 2-1. Στο 33′ κοντρόλ μεγάλης κλάσης από τον Ουάρντα με το δεξί και ασίστ με το αριστερό για το τελείωμα του Νούνιτς στο πρώτο δοκάρι. Ο Αιγύπτιος με κεφαλιά πάγωσε το Βικελίδης υπογράφοντας την πρώτη νίκη της ΑΕΛ στην έδρα του Άρη μετά το 1993! Αναμφίβολα ματς για να θυμάσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.