Προμελετημένο έγκλημα στο ΟΑΚΑ

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και τα οποία για μια ακόμα φορά προκαλούν νέα προβλήματα στον Παναθηναϊκό.

Όλα όσα είδαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρα γεγονότα – όπως βάλθηκαν κάποιοι να μας πείσουν – στο “μαγικό” κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απλά είναι άλλο ένα δυνατό χτύπημα σε ένα σώμα γεμάτο πληγές. Και ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει μπόλικες τα τελευταία χρόνια. 

Οι εικόνες από το ΟΑΚΑ και όλα όσα κατάφεραν να πετύχουν και πάλι με τόση μεγάλη άνεση αυτοί οι “λίγοι’ προκαλούν προβληματισμό στους ρομαντικούς και αποστροφή στους ρεαλιστές, γιατί η “Χούντα” των χούλιγκανς ακόμα δεν έχει πέσει. Συνεχίζει εδώ και δεκαετίες το καταστροφικό της έργο σαν μια σκοτεινή κυβέρνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάνει επίδειξη δύναμης σε κάθε ευκαιρία. Πολύ απλά γιατί βρίσκει και τα κάνει. Πολύ απλά γιατί – πέρα από τα μεγάλα και όμορφα λόγια – ελάχιστοι εξέτασαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το πρόβλημα της βίας και όσοι το έκαναν, αποχώρησαν αηδιασμένοι από το χώρο. Γιατί αντιλήφθηκαν ότι πάντα μπροστά τους θα έβρισκαν ένα “αόρατο τείχος”, το οποίο θα τους απέτρεπε να κάνουν τα σωστά βήματα που απαιτούνται για να φτάσουν στον προορισμό της κάθαρσης. 

Όσα έγιναν στο ντέρμπι “αιωνίων” μοιάζουν με προμελετημένο έγκλημα. Σαν να είχαν σχεδιάσει κάποιοι να κάνουν κακό στον Παναθηναϊκό,  για να τον βυθίσουν ακόμα περισσότερο και να τον φτάσουν στον πάτο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την εισβολή των ανεγκέφαλων στα πρώτα λεπτά του αγώνα και το μπαράζ ηλιθιότητας στο δεύτερο ημίχρονο που οδήγησε τον Φριτς στην απόφαση οριστικής διακοπής του ντέρμπι. Εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ξανά! 

Πραγματικά δεν ξέρω τι πιστεύουν ότι πέτυχαν αυτοί οι λίγοι που μπαινοβγαιναν από τις εξέδρες στο ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου σαν να είναι στο σπίτι τους, οι κρανοφόροι και οι κουκουλοφόροι που έκοβαν βολτίτσες στο γήπεδο σαν να πήγαιναν να αγοράσουν τσιγάρα στο περίπτερο της γειτονιάς τους. 

Τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν; Να διώξουν τον Αλαφούζο; Αν δεν το γνωρίζουν, ακόμα μεγαλομέτοχος είναι στην ΠΑΕ και δεν νομίζω πως είναι άνθρωπος που θα λυγίσει από τέτοια γεγονότα. Να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια της ομάδας τους; Την έκαναν χειρότερη με την τιμωρία που θα επιβληθεί στο σύλλογο. Θέλησαν να πάρουν τον αέρα τους στο Μαρούσι ή να δείξουν την αντίθεση τους για τη ρύπανση του περιβάλλοντος; Ότι και αν είχαν στο μυαλό τους, δεν το πέτυχαν. Κατάφεραν όμως κάτι. Να βλάψουν και πάλι τον Παναθηναϊκό. Να προσθέσουν άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα στο Τριφύλλι και να βάλουν για άλλη μια φορά στην “εντατική” ένα ιστορικό σωματείο. 

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της ΠΑΕ στο κομμάτι της οργάνωσης, της ασφάλειας και της επικοινωνίας, επίσης σημαντικές είναι και οι ευθύνες της Αστυνομίας για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Αναφορικά με τα στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις μονάχα 3-4 άτομα να παλεύουν και να προσπαθούν (δεν υπάρχουν και άλλοι). Όμως φάνηκε και στο ντέρμπι η “γύμνια” που υπάρχει και στο διοικητικό κομμάτι, αλλά και η ανεπάρκεια ορισμένων προσώπων να ανταποκριθούν με επιτυχία στα καθήκοντα τους. Για το κομμάτι της Αστυνομίας, υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα για την ανεπιτυχή παρουσία της στο γήπεδο, τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τους αρμόδιους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.