Kυρίαρχος στο Fedal o Φέντερερ! (video)

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι για 12η φορά στον τελικό του Γουίμπλεντον, μετά το 3-1 σετ απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, και την Κυριακή (16:00) κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 9ο τρόπαιο στο τουρνουά και 21ο Γκραν Σλαμ συνολικά!

Σε τενιστική εποποιΐα τρίωρης διάρκειας εξελίχθηκε ο ημιτελικός Φέντερερ-Ναδάλ στο κεντρικό κόρτ του Γουίμπλεντον. Εντεκα χρόνια μετά τον ιστορικό και ανεπανάληπτο τελικό του 2008 ο Ελβετός πήρε άτυπη ρεβάνς για εκείνη την ήττα αφήνοντας για μια ακόμη φορά εκτός τελικού τον Ναδάλ. Ο Ναδάλ που πέρσι είχε αποκλειστεί από τον Τζόκοβιτς, πάλι στον ημιτελικό δεν μπόρεσε να κερδίσει για 11 φορά σε 14 μεταξύ τους αναμετρήσεις σε γκραν σλαμ τουρνουά τον Φέντερερ!

Ο αγώνας ξεκίνησε ισορροπημένα και αμφίρροπα αφού τα πρώτα 12 γκέιμ κύλησαν χωρίς μπρέικ και με ελάχιστες ευκαιρίες για αλλαγή ρυθμού.

Ο Φέντερερ κράτησε το σερβίς του με υποδειγματική ακρίβεια και πέτυχε μια μίνι ανατροπή στο τάι μπρέικ το οποίο κέρδισε τελικά με 7-3 αφού πη΄ρε τους τελευταίους πέντε πόντους στη σειρά!
Παρά το σοκ του χαμένου τάι μπρέικ ο Ναδάλ επέστρεψε πολύ δυνατός στο 2ο σετ και το πήρε σε λιγότερο από μισή ώρα με 6-1 φέρνοντας στα ίσα το παιχνίδι.

Ο Ισπανός φαινόταν να έχει το απόλυτο μομέντουμ αλλά για μια ακόμη φορά ο Φέντερερ άλλαξε τα δεδομένα. Εκανε γρήγορο μπρέικ στο 3-1,. Άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3. Ο Ναδάλ αρκετά εκνευρισμένος από την εξέλιξη του αγώνα, δέχτηκε γρήγορο μπρέικ και στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Ο Φέρντερερ προηγήθηκε με 2-1 και κρατώντας υποδειγματικά τα σερβίς γκέιμ έφτασε να προηγηθεί με 5-3. Τα δύο τελευταία γκέιμ εξελίχθηκαν παρά το ξεκάθαρο πλεονέκτημα του Ελβετού σε πολύ σκληρή μάχη. Ο Ναδάλ μείωσε σε 5-4 αφού έσβησε σε δύο περιπτώσεις match point και ακολούθησε ένα σκληρό τελευταίο γκέιμ. Και πάλι ο Ναδάλ έσβησε δύο πόντους που θα έδιναν το ματς στον Φέντερερ αλλά ο Ελβετός πήρε τελικά το γκέιμ, το σετ με 6-4 και την πρόκριση στον 12ο τελικό της καριέρας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.