Παρέμεινε κακός του δαίμονας (video)

Ο Φελίξ Οζέ – Αλιασίμ επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-2) του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Queen’s.
Δημοσίευση: 21/06/2019 - 17:40

Ο Καναδός Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ αποδείχθηκε εμπόδιο απροσπέλαστο για το Στέφανο Τσιτσιπά σε ακόμη μία περίπτωση. 
Ήταν η πέμπτη φορά συνολικά και δεύτερη στην επαγγελματική τους καριέρα που οι δύο αθλητές με τον 18χρονο Καναδό να έχει φύγει νικητής από το κορτ σε όλες.
 
Το πρώτο σετ ήταν «κλειστό», με το νούμερο 21 της παγκόσμιας κατάταξης να καταφέρνει με μπρέικ στο δωδέκατο γκέιμ να φτάσει στο 7-5 και να κάνει το πρώτο βήμα. 

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας και νούμερο 1 του ταμπλό, δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο γεμάτο ένταση και εκρηκτικότητα παιχνίδι του Οζέ – Αλιασίμ. Καθοριστικός παράγων για την τελική επικράτηση του Καναδού, ήταν η αναποτελεσματικότητα του Τσιτσιπά στους κρίσιμους πόντους που τον οδήγησαν στην απώλεια του δεύτερου σετ με 6-2. 

Με το τέλος του ματς η στατιστική είχε καταγράψει 0/7 break points για τον Τσιτσιπά, την ώρα που ο Αλιασίμ κατάφερε να μετατρέψει τις τρεις ευκαιρίες από τις πέντε που είχε συνολικά για μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου. 

Ο Καναδός έγινε ο νεαρότερος τενίστας μετά τον Λέιτον Χιούιτ το 1999, που φθάνει στα ημιτελικά του Queen's!

The records continue to tumble...
@felixtennis defeats top seed Tsitsipas to become the youngest #QueensTennis semi-finalist since 18/yo Hewitt in 1999! pic.twitter.com/1dB9GlfgP6

 

Από το ζευγάρι Μίλος Ράονιτς, Φελιθιάνο Λόπες θα προκύψει ο αντίπαλος του εντυπωσιακού Καναδού.