Νίκη στο Μπέρμιγχαμ και νούμερο 1 η Μπάρτι! (video)

Η 23χρονη επικράτησε στον τελικό του Μπέρμιγχαμ με 2-0 στα σετ της Γιούλια Γκέργκες κι έγινε η πρώτη Αυστραλή που φτάνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ύστερα από 43 χρόνια!

Η Άσλεϊ Μπάρτι έγραψε ιστορία στο Μπέρμιγχαμ, καθώς όχι μόνο κατέκτησε το τουρνουά επικρατώντας με 2-0 στον τελικό της Γιούλια Γκέργκες (6-3, 7-5) αλλά από τη Δευτέρα θα βρίσκεται και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τη Ναόμι Οσάκα. 

Η κορυφή του κόσμου στο γυναικείο τένις έχει και πάλι τη σημαία της Αυστραλίας ύστερα από 43 χρόνια και την Ιβόν Γκούλαγκονγκ Κόλεϊ. Συνολικά η Μπάρτι είναι ο πέμπτος εκπρόσωπος του αυστραλιανού τένις που τα καταφέρνει, αφού είχαν προηγηθεί ο Τζον Νιούκομπ, ο Πατ Ράφτερ κι ο Λέιτον Χιούιτ. Κάπως έτσι γίνεται μόλις η 27η τενίστρια σε 49 χρόνια που βρίσκεται στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

 
Η κάτοχος του Roland Garros μετράει 12 διαδοχικές νίκες -τελευταία ήττα της το Μάιο από τη Μλαντένοβιτς στη Ρώμη- και συνολικά εντός του 2019 έχει 36 νίκες και 5 ήττες, μετρώντας τρεις τίτλους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.