Τουριστική ατραξιόν το μουσείο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατά ψηλά στα κορτ τη σημαία της Σερβίας κι ενισχύει παράλληλα τον τουρισμό στο Βελιγράδι.
Δημοσίευση: 31/07/2019 - 19:54
Δεν είναι απλά το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης από τον περασμένο Νοέμβριο, ούτε απλά ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών… 

Πολύ περισσότερο δεν είναι απλά εκείνος που έχει κατακτήσει τα δύο από τα τρία Γκραν Σλαμ που έχουν διεξαχθεί φέτος…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς τενίστες, απλώνοντας τη σαγήνη του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. 

Στην πατρίδα του δε, τη Σερβία, ο Νόλε είναι εθνικός ήρωας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το επόμενο κορτ που θα πρωταγωνιστήσει είναι αυτό της πολιτικής ζωής. 

Προς το παρόν ο 32χρονος αθλητής προετοιμάζεται μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον στη Μαγιόρκα, ενόψει της επιστροφής στις σκληρές επιφάνειες και το τελευταίο major στη Νέα Υόρκη, το US Open. 

Την ίδια ώρα όμως ο πατέρας του σε συνέντευξη που έδωσε στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας «έριξε» την είδηση ανακοινώνοντας τη δημιουργία στο Βελιγράδι του Μουσείου Νόβακ Τζόκοβιτς. 
Θα ανοίξει στην οδό Knez Mihailova, μια από τις πιο σημαντικές στην καρδιά του Βελιγραδίου. Είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για το Νόλε τόσο από τους συμπατριώτες του, όσο και από εκείνους που επισκέπτονται τη σερβική πρωτεύουσα, τόνισε ο πατέρας του Νόβακ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πολύ μεγάλη επιρροή που έχει στην κινεζική αγορά ο γιος του. 

Αυτή η δημοφιλία του Νόλε στους Κινέζους, θα δώσει ώθηση στο Μουσείο του Τζόκοβιτς.