Η Ναόμι μεγάλωσε … (;)

Η Ναόμι Οσάκα έκλεισε τα είκοσι δύο της, αλλά παραμένει παιδί παρότι σε ξεγελά με την πρώτη ματιά

Η Ναόμι Οσάκα αποτελεί μια από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις του γυναικείου τένις. 
Γεννήθηκε στην Ιαπωνία, μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από Αϊτινό πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα. 

Το ύφος της, ίσως, σου προκαλεί δισταγμό για να ανοίξεις κουβέντα μαζί της και σε συνδυασμό με την επιτυχία της, ενδεχομένως σε οδηγεί  σε άστοχη εκτίμηση. 

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προηγούμενου προπονητή της Σάσα Μπαγίν: «Στην αρχή της συνεργασίας μας νόμιζα ότι ήταν ντίβα, δε μιλούσε πολύ. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι επίσης δε σε κοιτάει στα μάτια, αλλά τα χαμηλώνει επειδή είναι ντροπαλή». 

Αρκεί να θυμηθεί κανείς την εικόνα της στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν το 2018, όταν η Σερένα Γουίλιαμς, έχοντας χάσει τον έλεγχο, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να «μουτζουρώσει» την ευτυχία του πρώτου τίτλου Grand Slam της Οσάκα.

Η Αμερικανή «τυφλωμένη» από οργή με το διαιτητή, η Γιαπωνέζα με θολή ματιά από τα δάκρυα…

Χθες (16/10/2019) η Οσάκα έκλεισε τα 22 της κι αποτελεί πια από τις αναγνωρισμένες αξίες του γυναικείου τένις. Μέσα στο 2019 με κέρδη 16 εκατομμύρια δολάρια εκτός κορτ, είναι πίσω μόνο από τη Σερένα Γουίλιαμς που ενίσχυσε τον τραπεζικό της λογαριασμό με 25 εκατομμύρια. 



Τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για την κάτοχο δύο τίτλων Grand Slam. Ίσως και αυτό να εξηγεί το λόγο για τον σχετικά εσωστρεφή και «κλειστό» χαρακτήρα της. 

Η σχέση της μητέρας της με τον Αϊτινό πατέρα της δεν έχαιρε έγκρισης από την οικογένεια της στην Ιαπωνία κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να μετακομίσει από το Χοκαΐδο στην Οσάκα όπου γεννήθηκαν η ίδια και η αδερφή της.

Η οικογένεια της χρειάστηκε να βαδίσει μόνη της το δρόμο της μετανάστευσης ενώ η Ναόμι ήταν τριών χρόνων, αλλά και της υποστήριξης του ταλέντου της. 
Πλέον άπαντες στην οικογένεια της στέκονται στο πλευρό της, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της να αγωνιστεί με τα χρώμα της εθνικής Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020. 

Μπορεί η εικόνα της Οσάκα να μην είναι η τυπική της γιαπωνέζικης φυλής, η οποία είναι μια έντονα ομογενοποιημένη από άποψη χαρακτηριστικών, ωστόσο είπαμε… 

Η Οσάκα μπορεί εύκολα να σε ξεγελάσει! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.