Τράβηξε από …31 και έχασε από τον «δαίμονα» του

Εκτός τελικού στην Σανγκάη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον κέρδισε και πάλι ο Μεντβέντεφ. Ο Έλληνας τενίστας έδωσε στον Ρώσο 31 ...δώρα (αβίαστα λάθη).

Θα μπορούσε να πει κανείς πως περισσότερο έχασε το παιχνίδι, παρά το ότι το κέρδισε ο Μεντβέντεφ, αφού ο Έλληνας αθλητής έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη. 

Η αγωνιστική απόσταση μεταξύ των δύο όχι απλά δεν ήταν μεγάλη, αλλά αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς απεύφευγε να κάνει τόσα πολλά και εύκολα λάθη θα ήταν εκείνος που θα πέρναγε στον τελικό. 
Στο πρώτο σετ οι δύο αντίπαλοι επέλεξαν ουσιαστικά την ίδια λογική και τακτική παίζοντας αρκετά ανοιχτά και περίπου ένα μέτρο πίσω από την τελική γραμμή.Τα γκέιμς πήγαιναν σ’ όποιον είχε σερβίς και τη μοναδική φορά που ένας εκ των δύο θα μπορούσε να κάνει το μπρέικ ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όταν έκανε το 0-40 στο 4-4. Εκεί όμως τα τρομερά σερβίς του Ρώσου δεν είχαν απάντηση, ο Τσιτσιπάς δεν είχε άμυνα κι έχασε μία τεράστια ευκαιρία να μπει οδηγός στο σετ. Αντί να γίνει το 4-5 έγινε το 5-4 και ο αγώνας οδηγήθηκε στη συνέχεια στο τάι μπρέικ. 
Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε δύο λάθη που τα πλήρωσε με αποτέλεσμα ο Ρώσος να κερδίσει το 11ο σερί τάι μπρέικ του για φέτος επικρατώντας 7-6. 

Στο δεύτερο σετ, τα πράγματα στράβωσαν πολύ νωρίς για τον Τσιτσιπά καθώς ο Μεντβέντεφ έκανε μπρέικ νωρίς μπαίνοντας οδηγός στο παιχνίδι. Έσπασε το σερβίς του Έλληνα αθλητή στο 1-1 και προηγήθηκε με 2-1 γκέιμς. Ο Τσιτσιπάς έψαχνε το δικό του μπρέικ ώστε να φέρει το παιχνίδι σε ισοροπία κι αυτό το κατάφερε πραγματικά την τελυταία στιγμή, αφού έσπασε το σερβίς του Μεντβέντεφ στο 5-4. Ο Ρώσος σέρβιρε για να πάρει το ματς και την πρόκριση στον τελικό, όμως ο Στέφανος είχε απαντήσεις σε όλα αναγκάζοντας τον αντίαπλό του στα πρώτα του μαζεμένα λάθη. Ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Όμως ο ενθουσιασμός του στη συνέχεια ήταν και η παγίδα στην οποία έπεσε μέσα, καθώς έκανε πολλά εύκολα λάθη δίνοντας στον Μεντβέντεφ την ευκαιρία να κάνει αμέσως μπρέικ και στη συνέχεια να τελειώσει και το ματς με 7-5 κια να προκριθεί στον τελικό του Μάστερς της Σανγκάης. Τα 31 λάθη του Στέφανου έναντι 18 μόλις του Ρώσου αντιπάλου του ήταν το κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.