Και τώρα ο Μεντβέντεφ…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στον ημιτελικό της Σανγκάης (11:30 π.μ.) τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ τον οποίο δεν έχει κινήσει σε τέσσερα ματς στο παρελθόν.

Αφού λοιπόν έφερε εις πέρας την ίσως δυσκολότερη αποστολή στο σύγχρονο τένις, να νικήσει δηλαδή το Νόβακ Τζόκοβιτς ενώ είναι σε φόρμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να ξορκίσει την υπόθεση Ντανιήλ Μεντβέντεφ. 

Ο Ρώσος είναι ο «κακός μπελάς» του Έλληνα τενίστα καθώς σε τέσσερα ματς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει νίκη. 

Πρόβλημα σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις το «οχυρωματικό τείχος» που υψώνει ο Ρώσος στις επιθέσεις του Έλληνα ως χαρακτηριστικός counter puncher, παίκτης δηλαδή που μεγαλώνει τη διάρκεια των πόντων και δεν υποπίπτει εύκολα στο λάθος. 

Αυτή τη φορά τα δεδομένα στον ημιτελικό της Σανγκάης συνηγορούν σε ένα πολύ μεγάλο ματς, καθώς εκτός από τα χτυπήματα στο κορτ, συγκρούονται δύο χαλυβδωμένες, δύο εκτοξευμένες ψυχολογίες. 

Ο Τσιτσιπάς παίζει καλό τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας  «σπάσει το ρόδι» κόντρα στο Φελίξ Οζέ Αλιασίμ, επί του οποίου επίσης δεν είχε νίκη, ενώ κόντρα στον Τζόκοβιτς πέτυχε ανατροπή που του «έδωσε φτερά». 

Μετά τον τελικό της προηγούμενης εβδομάδας, η διαδρομή για τον δεύτερο διαδοχικό του θέτει «προκλητικό» εμπόδιο στον ημιτελικό. 

Από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ μετά το Γουίμπλεντον δεν έχει περιοριστεί ποτέ πριν τα ημιτελικά όπου κι αν αγωνίστηκε, μετρά τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλο μέσα στο 2019, ενώ στο Αμερικανικό Όπεν, σφυρηλάτησε τρομερή νοοτροπία στον τελικό, παρά την ήττα από το Ράφα Ναδάλ.  

Ο Ρώσος αποκάλυψε προσφάτως το μυστικό της επιτυχίας του που είναι τα λόγια της πρώτης του προπονήτριας: «Νικά εκείνος που θα περάσει περισσότερες μπάλες πάνω από το φιλέ και θα της βάλει στο κορτ του αντιπάλου του»…

Ο Μεντεβέντεφ παίζει κάθε πόντο σαν τρελός, έχει τεράστια αυτοπεποίθηση αλλά έχει απέναντι του έναν τρομερό Τσιτσιπά! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.