Αναγκαστικά στο Davies Cup ο Τζόκοβιτς

Η συμμετοχή του στο τουρνουά είναι απαραίτητη αν θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Διαβάστε το γιατί.
Δημοσίευση: 27/08/2019 - 15:35
Η συμμετοχή του στο τουρνουά είναι απαραίτητη αν θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Διαβάστε το γιατί.

Μια σφοδρή αντιπαράθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του τένις, φαίνεται πως παίρνει τέλος και όχι γιατί βρέθηκε μια «χρυσή τομή», αλλά γιατί εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να υποχωρήσει ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης.

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν η ITF άλλαξε τους κανονισμούς και ανακοίνωσε ότι για να έχουν δικαίωμα οι επαγγελματίες τενίστες να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να λάβουν μέρος σε δύο διοργανώσεις με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει να παίξουν υποχρεωτικά με την Εθνική τους στο Davis Cup.

Τότε από πολλούς τενίστες προέκυψαν αντιδράσεις, που κορυφώθηκαν μέσω του Τζόκοβιτς, καθώς είναι αυτός που τους εκπροσωπεί. Υπήρξαν εκατέρωθεν αιχμηρές δηλώσεις, ωστόσο η ITF δεν άλλαξε τη στάση της και πλέον ο Τζόκοβιτς για να μην χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποφάσισε να συμμετάσχει με την Εθνική Σερβίας στο Davis Cup, αφού αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία.

Έτσι, συμπεριλήφθηκε στην ομάδα από τον Αρχηγό της Νέναντ Ζίμονιτς, για τους αγώνες της τελικής φάσης, που θα διεξαχθούν από 18 έως 24 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη και η Σερβία θα αντιμετωπίσει στον 1ο όμιλο τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ