Τιμωρία 4 μηνών με αναστολή στον Κύργιο (video)

H ATP στην προσπάθεια να συμμορφώσει τον Ελληνοαυστραλό τενίστα, του επέβαλε ποινή αποκλεισμού 16 εβδομάδων με αναστολή, την οποία θα αποφύγει εφόσον το επόμενο εξάμηνο συμμορφωθεί με τους κανονισμούς.
Δημοσίευση: 26/09/2019 - 12:19
Για πολλοστή φορά ο Νικ Κύργιος βρίσκεται στο επίκεντρο για το λανθασμένο λόγο. Η διεθνής ομοσπονδία τένις (ATP) ανακοίνωσε πως τον τιμωρεί με 4μηνο αποκλεισμό από τους αγώνες με αναστολή και 25 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο τουρνουά Σινσινάτι των ΗΠΑ. Εφόσον ο Κύργιος συμμορφωθεί με τους κανονισμούς το επόμενο εξάμηνο, θα αποφύγει την τιμωρία. 

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νο 27 στον κόσμο, είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο για τη συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά η ATP είχε διατάξει τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας.

Στο Σινσινάτι ο ιδιότροπος πρωταθλητής στα μισά του δεύτερου σετ, κόντρα στον Ρώσο, Κάρεν Κατσάνοφ, σηκώθηκε από την καρέκλα του και είπε στον διαιτητή ότι θα κάνει ένα... διάλειμμα προκειμένου να πάει στην τουαλέτα. Ο Ιρλανδός ρέφερι του αγώνα, του είπε πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος γι΄ αυτό.

Παρ' όλα αυτά, ο Κύργιος έφυγε από το κορτ με δύο ρακέτες στα χέρια και στη συνέχεια οι τηλεοπτικές κάμερες, τον έδειξαν να τις σπάει! Στο τέλος του αγώνα και μετά από τρεις άσους και δύο διπλά λάθη, αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον διαιτητή, ενώ πέταξε στο πλήθος τα παπούτσια του και τα κομμάτια από τις σπασμένες ρακέτες.


— Sporting Life (@SportingLife) September 26, 2019