Τσιτσιπάς: «Έχω μεγάλο κίνητρο, γι’ αυτό έκλεισα τα social media»

Περήφανος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Davis Cup δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του να κλείσει τα social media.

Περήφανος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Davis Cup δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του να κλείσει τα social media. Παράλληλα, εξήγησε πως του δίνει τεράστιο κίνητρο το γεγονός πως θα αγωνιστεί στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως στόχος του, μαζί με τους άλλους Έλληνες τενίστες, είναι να βάλουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος. 

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές. Είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια event στην Ελλάδα. Είναι φρέσκο για εμένα το Davis Cup και ελπίζω να έχουμε κι άλλα τέτοια τουρνουά στο μέλλον. Να μπει η Ελλάδα στο χάρτη του παγκοσμίου τένις ακόμη πιο βαθιά», ήταν η αρχική του τοποθέτηση. 

Για την απόφαση να κλείσει τα social media: «Ήταν απλώς πολύ χαοτική η κατάσταση. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να το βγάλω για λίγο από τη ζωή μου. Μου προκαλούσε στρες και πίεση».

Για το αν μπορεί να τον εμπνεύσει το γεγονός ότι θα παίξει μπροστά σε πολλούς Έλληνες:
«Ναι. Ήδη νιώθω μεγάλο κίνητρο που κάνω κάθε μέρα προπόνηση με τα παιδιά. Το ομαδικό κλίμα δεν το βρίσκεις συχνά στο τένις. Ελπίζω να βρω την αυτοπεποίθηση μου όταν βγω στο γήπεδο. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Μου έδωσε έξτρα κίνητρο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω παίκτες που έρχονταν από μεγαλύτερα κλαμπ. Έδειξα ότι μπορούν να παίξουν τένις και στην Ελλάδα. Δεν έχουμε μεγάλη ιστορία με το τένις στην Ελλάδα, αλλά τη δημιουργούμε. Και με εμένα και με τη Μαρία. Κάνουμε το δυνατότερο για να ανεβάσουμε την Ελλάδα».

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Να προκριθούμε στην επόμενη φάση»

«Η ομάδα έχει προετοιμαστεί πολύ καλά. Προετοιμαστήκαμε στις συνθήκες που θα αγωνιστούμε και αυτό είναι πολύ θετικό. Όλες οι ομάδες είναι ισότιμες. Θα εφαρμόσουμε κάποιες τακτικές και ελπίζω να μας βοηθήσει να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι πολύ σημαντικό ότι το “ΤΑΤΟΪ club” μας προσέφερε το χώρο και προπονηθήκαμε. Στη βόρεια Ευρώπη οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με την Ελλάδα. Τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση και θα προχωρήσουμε στους αγώνες».

Πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξει η ατομικότητα με την ομαδικότητα στο τένις: «Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, οπότε είναι στη φύση του να συμμετέχει σε ομάδα. Είναι πολύ όμορφη αυτή η συνεργασία. Πολλές φορές καταφέρνουμε να βγάλουμε δυνάμεις που ίσως αν ήμασταν μόνοι μας να μην τα καταφέρναμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.