Ρ. Φέντερερ: «Αν κέρδιζα το 50% των αγώνων σε Γκραν Σλαμ δε θα έπαιζα άλλο»

Η εξομολόγηση του 38χρονου Ελβετού μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του US Open.

Μετράει είκοσι ένα χρόνια σε Γκραν Σλαμ, δυο δεκαετίες γεμάτες από επιτυχίες. Ο Ρότζερ Φέντερερ – περί ου ο λόγος – δε μετανιώνει για τις πολλές και σημαντικές θυσίες που έκανε στα νειάτα του κυνηγώντας τα όνειρά του στο τέννις. Αλλά και πώς να νιώθει έτσι όταν έχει κερδίσει εκατόν δυο τίτλους με οικονομικά οφέλη άνω των εκατόν είκοσι έξι εκατομμυρίων δολαρίων. «Τώρα είναι εύκολο να δεις τη χαρά μέσα σε όλα αυτά αλλά πρώτα χρειάζεται η επιτυχία. Απλώς λέω πως αγαπώ το να παίζω τένις όμως το να ‘σκίζομαι’ κάθε μέρα στα κορτ δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Τη χρειάζεσαι την επιτυχία, εγώ την είχα καθ’ όλη τη διαδρομή μου κι αυτό με βοήθησε», σχολίασε ο Ελβετός μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του US Open.
Και συνέχισε ο 38χρονος: «Πιθανόν το να ταξιδεύω και να νικώ το 50% των αγώνων στα Tour θα με ωθούσε στα να πάψω να παίζω. Ωστόσο επειδή ακόμη μπορώ να κερδίζω τους καλύτερους, να κατακτώ τα μεγαλύτερα τουρνουά, αξίζει τόσο πολύ και με κρατούν εδώ για να δεις αν μπορείς να έχεις ξανά τα ίδια συναισθήματα, να δεις αν μπορείς να το κάνεις σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο της καριέρα σου όντας ένα – σχεδόν – ολότελα διαφορετικό πρόσωπο, ένας διαφορετικός αθλητής είκοσι χρόνια μετά. Για την ακρίβεια είναι πολύ … συναρπαστικό».
Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του; «Νομίζω πως αυτό που με βοήθησε πολύ είναι η σταθερότητα στη σχέση μου με τη σύζυγό μου, η σχέση μου με την αδερφή μου και τους γονείς μου. Από εκεί και πέρα … φίλοι που διατηρούμε τις επαφές μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου. Όλο αυτό δε με έκανε να νιώθω πως αν γυρνούσα σπίτι δε θα είχα κανέναν. Πάντα ένιωθα πως οι φίλοι μας ανυπομονούσαν να έρθουν να μας δουν σε τουρνουά ή να μας περιμένουν στο σπίτι μας. Αυτό έκανε στην άκρη το χρόνο ή όταν συνέβαινε στο σπίτι μου με γέμιζε τόσο πολύ χαρά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.