Άρχισε καλά, τελείωσε άσχημα… (vid)

Ο Χούμπερτ Χουρκάτς έκλεισε το δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά προς τα ημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν, επικρατώντας με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4)

Με τον αέρα των έξι νικών σε επτά μέχρι τώρα αναμετρήσεις μπήκε στο ματς κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Πολωνός που αναζητούσε την πρώτη του παρουσία σε ημιτελικό τουρνουά Masters, αντιλήφθηκε ότι το ματς είχε υψηλό βαθμό δυσκολία από το πρώτο γκέιμ, στο οποίο δέχθηκε μπρέικ. 

Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του, βρέθηκε στο 2-0 και κράτησε τον έλεγχο του σετ όταν στη συνέχεια ο Χουρκάτς ανέβασε την απόδοση του προσπαθώντας να πιέσει με το forehand αλλά και με τη συχνή παρουσία του στο φιλέ. 
Ο Τσιτσιπάς έπαιξε με ασφάλεια και αξιοποιώντας την ικανότητα στο φιλέ, αλλά και μεγαλώνοντας τα ράλι, άρχισε να εκμαιεύει τα λάθη του Πολωνού, ο οποίος έκανε δεκατέσσερα στο πρώτο σετ, έναντι οκτώ του Έλληνα.
Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τους κρίσιμους πόντους, διέγραψε τα μπρέικ πόιντ του αντίπαλου του και «σπάζοντας» για δεύτερη φορά το σερβίς του Χουρκάτς έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2. 

Από την αρχή του δεύτερου σετ ο Χουρκάτς έδειξε πολύ επηρεασμένος από τη σταθερότητα στο παιχνίδι και την πνευματική δύναμη του Τσιτσιπά. Δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ κι όταν προηγήθηκε με 30-0 στο σερβίς του Τσιτσιπά, στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Έλληνας βρήκε τρόπο να αποφύγει το μπρέικ και να βρεθεί στο 2-0. Ακολούθησε το πιο αποτελεσματικό κομμάτι στο ματς για τον Πολωνό, ο οποίος πήρε τα δύο γκέιμ που ακολούθησαν για να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς, με 3-2. 
Ο Χουρκάτς απείλησε και με δεύτερο μπρέικ, όμως ο Έλληνας τενίστας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της κατάστασης, ισοφαρίζοντας σε «τρία όλα».
Ο Πολωνός για δεύτερη φορά στο σετ έκανε μπρέικ και έφτασε στο 1-1, κατακτώντας τρία σερί γκέιμ (6-3). 
Ο Έλληνας τενίστας έδειξε ελλειμματική συγκέντρωση στους κρίσιμους πόντους, υποπίπτοντας σε δώδεκα αβίαστα λάθη στο δεύτερο σετ. 

Το τρίτο σετ ισορρόπησε σε τεντωμένο σχοινί. Στο πέμπτο γκέιμ ο Πολωνός κατάφερε να κάνει μπρέικ προηγήθηκε με 3-2 και κατάφερε στη συνέχεια να διαχειριστεί με επιτυχία κάθε απόπειρα του Έλληνα τενίστα να φτάσει σε μπρέικ, καταφέρνοντας να κλείσει το σετ με 6-4 και το ματς με 2-1 σετ. 

Ο Χουρκάτς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό τουρνουά Masters.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.