“Βασίλισσα” στο Ίστμπουρν

Η Πέτρα Κβίτοβα επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-2) της Γελένα Οσταπένκο στον τελικό του Ίστμπουρν κατακτώντας τον πέμπτο τίτλο της καριέρας της στο γρασίδι και εικοστό ένατο συνολικά στην καριέρα της.

Το 2011 η Μαριόν Μπαρτολί δεν είχε επιτρέψει στην Πέτρα Κβίτοβα να κατακτήσει το τρόπαιο στο Ίστμπουρν, όμως η Τσέχα δύο εβδομάδες είχε πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην καριέρα της τον τίτλο στο Γουίμπλεντον. Φέτος η υπερασπιζόμενη τον τίτλο Γελένα Οσταπένκο, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και η Κβίτοβα πηγαίνει στο Λονδίνο αγκαλιά με τον πέμπτο τίτλο της καριέρας της στο γρασίδι και την ψυχολογία στα ύψη.

Η Τσέχα έπιασε φανταστική απόδοση και στον τελικό, κρατώντας για τρίτο διαδοχικό ματς αλώβητο το σερβίς της, ενώ βγάζοντας φοβερές επιστροφές δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του ματς στην αντίπαλη της να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της. Η περυσινή νικήτρια στο Ίστμπουρν, είχε χαμηλό ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς και αναγκάστηκε να παίξει πολλούς πόντους πίσω από δεύτερο σερβίς με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε πίεση. Η Κβίτοβα ολοκλήρωσε το ματς με 18 winners και 12 αβίαστα, παρουσιάζοντας μια απολύτως ισορροπημένη εικόνα και στα δύο σετ.

Στο πλέον κομβικό γκέιμ του δεύτερου σετ με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Κβίτοβα, η Οσταπένκο απώλεσε πέντε ευκαιρίες να κάνει μπρέικ, χάνοντας την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς διορθώνοντας το μπρέικ που είχε δεχθεί νωρίς νωρίς και στο δεύτερο σετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.