Αναβάθμιση της Ε.Φ.Ο.Α. από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 24/25/26.09.2021 η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή 48 Εθνικών Ομοσπονδιών. Απουσίασαν το Ισραήλ και η Ανδόρα.

Την Ε.Φ.Ο.Α. εκπροσώπησε ο Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος υποστήριξε το αίτημα της Ομοσπονδίας για την αναβάθμισή της από C Nation σε B Nation. Το αίτημα απαιτούσε πλειοψηφία των 2/3 επί των παρισταμένων 83 ψήφων στη Γενική Συνέλευση της Tennis Europe. Όμοιο αίτημα είχε υποβάλει και η Λετονία.

Το Ελληνικό αίτημα εγκρίθηκε από τα 2/3 των παριστάμενων ψήφων λαμβάνοντας 56 ψήφους και απορρίφθηκε αυτό της Λετονίας. Μετά από δύο χρόνια η Ε.Φ.Ο.Α. μπορεί να υποβάλλει νέο αίτημα, για να ενταχθεί στην ανώτατη κατηγορία σαν Α Nation.

Η αναβάθμιση, συνέχεια των δυο βραβεύσεων από την Tennis Europe τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δείχνει την αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει στην Ε.Φ.Ο.Α., αφού υπάρχουν αυστηρά κριτήρια για να γίνει αποδεκτή. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στην Ε.Φ.Ο.Α. να διοργανώσει περισσότερα Διεθνή Πρωταθλήματα Junior’s στις κατηγορίες 12, 14 και 16 ετών, που μετρούν στις διεθνείς βαθμολογίες.

Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν άλλες χώρες για να επιτύχουν αναβάθμιση κατηγορίας πέρασαν από διαδοχικές απορρίψεις από την Γενική Συνέλευση της Tennis Europe.

Το 2022 θα διοργανωθούν στη χώρα μας 30 Διεθνή Πρωταθλήματα της Tennis Europe, για τις ηλικίες 12, 14 και 16 ετών και 10 Διεθνή Πρωταθλήματα της ITF κάτω των 18 ετών. Εάν σε αυτά αθροιστούν και τα 24 Διεθνή Πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών καθώς και τα Διεθνή Πρωταθλήματα Βετεράνων άνω των 35 ετών, η Ελλάδα αποκτά ιδιαίτερη θέση στα διεθνή δρώμενα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.