Ναδάλ: Σερί 16 χρόνων στο Top-10


Στο άκουσμα του ονόματος του Ράφαελ Ναδάλ ο νους οδεύει ακαριαία στο συνειρμό του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών στη χωμάτινη επιφάνεια.

Εκεί που ο Ισπανός μετρά περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλον τενίστα, έχοντας φτάσει τα εξήντα ένα μετά την τελευταία κατάκτηση στη Βαρκελώνη.

Εκεί που μετρά διψήφιο αριθμό τροπαίων σε τρία τουρνουά, με δεκατρία στο Roland Garros, δώδεκα στη Βαρκελώνη και ένδεκα στο Μόντε Κάρλο.

Την ίδια ώρα όμως ο Ναδάλ συμπλήρωσε ένα, ιλιγγιωδώς εντυπωσιακό αριθμό διαδοχικών εβδομάδων στην κορυφαία δεκάδα του αθλήματος, καθώς έφτασε τις οκτακόσιες δεκατέσσερις (814) μετά τις 24 Απριλίου 2005 όταν κι είχε κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στη Βαρκελώνη, για να τρυπώσει στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης της ATP.

Οκτακόσιες δεκατέσσερις διαδοχικές εβδομάδες οι οποίες μεταφράζονται σε δεκαέξι χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στο Top-10 του αθλήματος, μπροστά από τις επτακόσιες ογδόντα εννέα (789) εβδομάδες του Τζίμι Κόνορς και τις επτακόσιες τριάντα τέσσερις (734) εβδομάδες του Ρότζερ Φέντερερ.  

Αυτά τα δεκαέξι χρόνια είναι τα περισσότερα που έχει χωρίς διακοπή παραμείνει άνδρας τενίστας στην πρώτη δεκάδα, ενώ στην ιστορία του αθλήματος υπάρχει μόνο η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με μακροβιότερη παρουσία, έχοντας φτάσει τις χίλιες εβδομάδες!

Για να διευκολύνουμε τις σκέψεις σας, κάναμε ήδη τους υπολογισμούς που δείχνουν ότι για να την ισοφαρίσει ο Ναδάλ χρειάζεται να παραμείνει στο Top-10 μέχρι το τέλος του 2024, όταν δηλαδή θα είναι τριάντα οκτώ (38) χρόνων…

Τι λέτε θα αντέξει;  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.