Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Γύρισε το διακόπτη και “καθάρισε”! (hls)

Ο Άρης παρουσίασε το καλό του πρόσωπο μεσοεπιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Μαντσίνι και Μπερτόγλιο που μπήκαν αλλαγή επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη σήμερα (20/1) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μετά από τρία σερί παιχνίδια χωρίς νίκη και γκολ για το πρωτάθλημα της Super League 1, οι “κίτρινοι” επιβλήθηκαν με το “καθαρό” 2-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πήραν το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, με τη ρεβάνς να γίνεται στις αρχές Φεβρουαρίου στην έδρα των Αρκάδων.

Τη μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι έκαναν οι Ντάνιελ Μαντσίνι και Φακούντο Μπερτόγλιο, τους οποίους πέρασε ο Απόστολος Μάντζιος στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δεν ήταν απλώς αυτοί που σκόραραν για τον Άρη, στο 69ο και στο 75ο αντίστοιχα, αλλά αυτοί που έδωσαν πνοή στους γηπεδούχους μεσοεπιθετικά και γύρισαν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους. Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα.

Πολλές αλλαγές Μάντζιος, Ράσταβατς

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το σημερινό παιχνίδι κάνοντας πολλές αλλαγές στις αρχικές συνθέσεις των ομάδων τους σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που αυτές έδωσαν για το πρωτάθλημα. Ο Μάντζιος από πλευράς Άρη έκανε έξι αλλαγές, με τον Χαβιέ Ματίγια να μένει τελευταία στιγμή εκτός εξαιτίας ενοχλήσεων στην ποδοκνημική.

Ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Τρία νέα πρόσωπα στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Σάκιτς και Γκάνεα στα άκρα και ο Δεληζήσης δίπλα στον Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Ο Τζέγκο κάλυψε την απουσία του Ματίγια στα χαφ, δίπλα στον Σάσα. Ο Σίλβα πήρε τη θέση του Μαντσίνι αρχικά και συγκρότησε με Γκάμα και Ματέο Γκαρσία την τριάδα πίσω από τον Μάνο. Ο σχηματισμός ήταν 4-2-3-1.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος! Ο Τσίφτσης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Γκαρθία και Τασουλής οι πλάγιοι μπακ, με τον Σουάρεθ και τον Πασαλίδη στα στόπερ. Οι Μουνάφο και Μπέλοκ ήταν η δυάδα των αμυντικών μέσων. Οι Καπίγια και Τίλικα οι δύο εξτρέμ και ο Τζίμας πίσω από τον Αλί Μπαμπά. Σχηματισμός επίσης 4-2-3-1.

Ανούσιο ξεκίνημα, εκρηκτικό τελείωμα!

Από το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης κανείς δεν θα θυμάται πολλά πράγματα. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικές, καθώς δεν βρήκαν χώρους να κινηθούν εύκολα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Καλύτερη στιγμή σε αυτό το διάστημα ήταν το τετ α τετ του Μάνου με τον Τσιφτσή. Ο επιθετικός του Άρη σούταρε με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να διώχνει και να γλιτώνει την ομάδα του από γκολ. Στο 30ό ένα σουτ του Γκάμα απέκρουσε ο Τσιφτσής.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε κατοχή 55% κι αυτές τις λίγες ευκαιρίες να κάνει ένα γκολ. Ο Αστέρας έπαιζε κυρίως άμυνα, κάνοντας κάποιες αντεπιθέσεις, χωρίς αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι “κίτρινοι” μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση. Μόλις στο 51ο ο Σάσα είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πίεση των “κίτρινων” συνεχίστηκε, ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι οι Μπερτόγλιο (στο 54ο) και Μαντσίνι (στο 66ο). Ο δεύτερος, μάλιστα, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα-ασίστ του Σάκιτς κάνοντας το 1-0. Ο Τζίμας είχε μια κεφαλιά άουτ στο 72ο από πλευράς Αστέρα, για να κάνει το 2-0 ο Μπερτόγλιο στο 75ο. Έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Μαντσίνι, ο οποίος του γύρισε πάσα-ασίστ για να κάνει ο συμπατριώτης του το γκολ! Αργεντίνικη υπόθεση, δηλαδή!

Ο Άρης τελείωσε το ματς με 55% κατοχή έναντι 45% του Αστέρα και γράφοντας 9 τελικές έναντι μόλις 3 των φιλοξενούμενων, όμως, αυτό που κυρίως μετράει για τους “κίτρινους” είναι ότι έχουν το προβάδισμα στο σκορ για την πρόκριση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78′ Σάκιτς / 34′ Μουνάφο, 86′ Σουάρεθ

Άρης: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (84΄ Λόπεθ), Σίλβα (84΄ Κάτσε), Γκαρσία (54΄ Μπερτόγλιο), Μάνος (66΄ Μαντσίνι).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία Ρούμπεν, Τασουλής, Πασαλίδης, Ντ. Σουάρεζ, Μπέλοκ, Μουνάφο (73΄ Ριέρα), Τιλίκα (63΄ Ρίτζις), Καπίγια (63΄ Σίτο), Μπαμπά (46΄ Βαλιέντε), Τζίμας (87΄ Κανελλόπουλος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.