Η Αναστασία Μαρινάκου επιστρέφει στον Αυθεντικό μετά από τέσσερα χρόνια

Η Αναστασία Μαρινάκου είναι από τις Ελληνίδες αθλήτριες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, περισσότερο για το γεγονός πως κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει διάφορα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες σεζόν.

Η Αναστασία Μαρινάκου είναι από τις Ελληνίδες αθλήτριες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, περισσότερο για το γεγονός πως κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει διάφορα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες σεζόν.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια επέστρεψε δυναμικά και άφησε πίσω της τραυματισμούς, αλλά και το διάστημα προσαρμογής που χρειάστηκε με τις αλλαγές στη ζωή της, αφού ως γνωστόν για περίπου μια σεζόν ζούσε στην Αυστραλία (από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2017).

Τη δυναμική επιστροφή της τη συνδυάζει στο κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς και με την επιστροφή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τέσσερα χρόνια μετά. «Το 2015 αποφάσισα να τρέξω και εγώ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα 5χλμ. Ήταν μια πρόκληση για μένα τότε και μου άρεσε αυτή η διοργάνωση και είναι μοναδικό το συναίσθημα να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Είναι ένας αγώνας και παράλληλα μια γιορτή», δηλώνει η αθλήτρια της ΓΕΑ Τρικάλων, που αυτή την εποχή προετοιμάζεται στα Τρίκαλα με τον προπονητή της Χρήστο Παπαχρήστο και στις 10 Νοεμβρίου θα πάρει εκκίνηση στο 5άρι. Ν’ αναφέρουμε πως το 2015 η Αναστασία Μαρινάκου είχε κερδίσει τον αγώνα τερματίζοντας σε 17.23. Θα προσπαθήσει τώρα για κάτι ανάλογο, συνδυάζοντας μια νίκη με ένα προσωπικό ρεκόρ της στη διαδρομή. «Είναι ένα τεστ για μένα επίσης, ο αγώνας στις 10 Νοεμβρίου, μετά την προετοιμασία μου. Είχα μια καλή σεζόν και γύρισα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο που ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς. Ήταν μια μεταβατική περίοδο για μένα το 2019, που πήγε όμως πολύ καλά», συνεχίζει η Αναστασία Μαρινάκου. Κάτι που αποτυπώνεται και από την αγωνιστική της παρουσία. Στα 800 μ. έτρεξε στα «Βενιζέλεια-Χανιά» σε 2.09.08 που είναι η 4η επίδοση στην Ελλάδα, στα 1.500 μ. έκανε 4.17.84 που είναι ο δεύτερος χρόνος και τον πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα, όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Επίσης, πήρε το χρυσό στα 5.000 μ. στην Πάτρα με 16.38.43 που είναι η επίδοση της χρονιάς.

Οι εμφανίσεις τις της έδωσαν μια θέση στην εθνική ομάδα για την Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, όπου στο Μπίντγκοζ κατέλαβε τη 10η θέση με 9.22.15 που είναι επίσης, η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο ένας θετικός απολογισμός που της δίνει τη δυνατότητα να βάζει μεγαλύτερους στόχους τη νέα σεζόν.

«Είναι μια βάση για το 2020. Αυτό που θέλω τη νέα χρονιά είναι πρωτίστως να είμαι υγιής και να κάνω μια καλή εμφάνιση στον κλειστό στα 3.000 μ. και γιατί όχι να προσπαθήσω για το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νανίνγκ. Σίγουρα πάντως, αυτό που θέλω είναι μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι και θα το κυνηγήσω επικεντρώνοντας με τον προπονητή μου στα 5.000 μ.», καταλήγει η Αναστασία Μαρινάκου.

Παρουσίαση του νέου Μεταλλίου του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Ένα νέο μετάλλιο που καταγράφει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας και το οποίο συνδέεται άρρηκτα με τη γέννηση του αγώνα του Μαραθωνίου Δρόμου

▪τη Μάχη του Μαραθώνα – θα υποδέχεται τους δρομείς που θα τερματίσουν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τους αγώνες που τον πλαισιώνουν.
Το νέο μετάλλιο θα παρουσιάσει ο ΣΕΓΑΣ και η ΟΕ του 37ου ΑΜΑ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα γίνει την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη-Πινακοθήκη Γκίκα* Κριεζώτου 3, 1ος όροφος και στην οποία θα παραβρίσκονται οι εικαστικοί Αλέκος Φασιανός, Κώστας Βαρώτσος και ο σχεδιαστής του μεταλλίου Σπύρος Κίζης.

Το νέο μετάλλιο είναι το πρώτο μιας σειράς που ξεκινά φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου.

Στη μία όψη του νέου μεταλλίου του Μαραθωνίου της Αθήνας απεικονίζεται σταθερά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.

Στην άλλη όψη του θα φιλοξενηθούν γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου. Η απόδοση των θεμάτων θα φέρει την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, οι οποίοι και θα προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και τον τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.

Το νήμα της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΓΑΣ που έχει ως στόχο να αναδείξει τις ελληνικές ρίζες του Μαραθωνίου, αλλά και τον πολυδιάστατο και διεθνή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει, κόβει πρώτος ο Αλέκος Φασιανός. Ο αναγνωρισμένος εικαστικός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δημιούργησε ειδικά για το μετάλλιο του 2019 ένα έργο θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα, το οποίο και κοσμεί ήδη το πρώτο μετάλλιο της σειράς.

Κάθε χρόνο, θα χαράσσεται πάνω στο μετάλλιο και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου, να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

*Το Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα στο κτήριο της οδού Κριεζώτου 3 ανήκε εξ ολοκλήρου στον αείμνηστο ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και περιήλθε στο Μουσείο Μπενάκη από δωρεά του καλλιτέχνη ενόσω αυτός ακόμη ζούσε και αποτελεί τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής πολυκατοικίας του Μεσοπολέμου.

Στα μόνιμα εκθέματα του περιλαμβάνονται η κατοικία, το εργαστήρι του καλλιτέχνη και η πινακοθήκη των έργων του, στον 3ο, 4ο και 5ο όροφο. Οι υπόλοιποι ελεύθεροι χώροι διατέθηκαν για την ανάδειξη της πνευματική και καλλιτεχνικής δημιουργίας της Ελλάδας από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Μικρασιατική καταστροφή έως τις παραμονές της Δικτατορίας του 1967, εποχή που αποτελεί ταυτόχρονα το κλίμα μέσα στο οποίο ο Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας έζησε και διαμόρφωσε τις καλλιτεχνικές του αντιλήψεις.

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη γυναίκα που άναψε τον ολυμπιακό βωμό και συνέδεσε το όνομα της και με την μαραθώνια φλόγα.

Έφυγε από τη ζωή η Ενρικέτα Μπασίλιο, η πρώτη γυναίκα που άναψε τον ολυμπιακό βωμό στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, στη διοργάνωση του Μεξικό το 1968.

Η Μπασίλιο αποτέλεσε κομμάτι της ιστορίας, έγινε μήνυμα ισότητας και σηματοδότησε μια νέα εποχή στην ιστορία των αγώνων για το γυναικείο φύλο. Η αθλήτρια από το Μεξικό συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της πατρίδας της στα 80 μ. εμπ., στα 400 μ. και στη σκυτάλη 4Χ100 μέτρα. Το 2004 είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και πάλι στη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν η φλόγα πέρασε από την πόλη του Μεξικό.

Πριν ένα χρόνο για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μεξικό, η Μπασίλιο ήταν και πάλι παρούσα για να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή. Η 70χρονη τότε γυναίκα συμμετείχε στους εορτασμούς που έγιναν παράλληλα με τον περίφημο μαραθώνιο του Μεξικού και άναψε για μία ακόμη φορά το βωμό. Μόνο που τούτη τη φορά είχε την χαρά να μεταφέρει την μαραθώνια φλόγα, που όπως και η ολυμπιακή ξεκινάει το ταξίδι της από την χώρα μας. Η μαραθώνια φλόγα στέλνει απλόχερα σε κάθε γωνιά του κόσμου τα μηνύματα του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού που συνοψίζονται σε αντοχή, θέληση, ειρήνη. Η φλόγα είχε ταξιδέψει πέρυσι στο Μεξικό μαζί με αντιπροσωπεία του μαραθωνίου, ενώ κάθε χρόνο ταξιδεύει σε πολλούς μαραθωνίους του πλανήτη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παραμονή του Μαραθωνίου Αθήνας,το Σάββατο (9/11, 12:30) στον Τύμβο του Μαραθώνα, θα ανάψει η μαραθώνια φλόγα για να ξεκινήσει και πάλι το μοναδικό της ταξίδι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.