Μαραθώνιος Βοστώνης: Ο Τσέμπετ το repeat, η Όμπιρι επικράτησε στις γυναίκες

Ο Έβανς Τσέμπετ πρώτευσε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Κενυάτης δρομέας κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες, 5 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα και πανηγύρισε τη νίκη στον αγώνα των ανδρών, ενώ η συμπατριώτισσά του, Έλεν Όμπιρι, πρώτευσε σε αυτόν των γυναικών με επίδοση 2:21:38, την ώρα που ο -επίσης Κενυάτης και δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης- Έλιουντ Κιπτσόγκε δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Τσέμπετ τερμάτισε ο Γκάμπριελ Γκεάι από την Τανζανία, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ακόμη ένας Κενυάτης, ο -νικητής του 2021- Μπένσον Κιπρούτο, με επίδοση 2:06:06. Από την πλευρά του, ο Κιπτσόγκε, ο οποίος είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, έμεινε πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων περίπου στα μισά της διαδρομής και περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Στο μεταξύ, η Όμπιρι, η οποία αποσπάστηκε από το γκρουπ των πρωτοπόρων περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό, άφησε στη δεύτερη θέση την Αμάνε Μπερίσο από την Αιθοπία, η οποία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της 12 δευτερόλεπτα αργότερα. Η Λόνα Σαλπέτερ από το Ισραήλ, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τερμάτισε τρίτη με επίδοση 2:21:57, αφήνοντας εκτός βάθρου την Αμπάμπελ Γεσάνεχ από την Αιθιοπία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.