Μίτινγκ Αλμάτων Καλλιθέας: Νικητής ο Σρισανκάρ

Παγκοσμίου επιπέδου ήταν το μήκος των Ανδρών στο μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να απουσίαζε από τον αγώνα προκειμένου θα προστατέψει το πόδι του, ωστόσο οι υπόλοιποι μετέχοντες κατάφεραν να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου της Καλλιθέας.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ με 8,31 μ., ο αθλητής που μοιράζεται μαζί με τον Τεντόγλου την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο 23χρονος έδειξε συνέπεια σε μεγάλα άλματα, σε μια χρονιά, που θα επιδιώξει τη διάκριση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που είχε καλύτερο άλμα στα 8,27 μ., ενώ «προσγειώθηκε» ακόμη και στα 8,21 μέτρα. Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Τζουλς Πομερί με 8,17 μ. (0,9) και νέο ατομικό ρεκόρ.

Την καλύτερη παρουσία από τους Έλληνες πραγματοποίησε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,63 μ. (-0,4), επίδοση που του έδωσε την έβδομη θέση.

Το τριπλούν των Ανδρών ικανοποίησε τις προσδοκίες των φίλων του στίβου, αφού όπως αναμενόταν σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις. Οι Κινέζοι αθλητές ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς πέτυχαν επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου. Ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του Τόκιο Γιάμινγκ Σου «προσγειώθηκε» στα 17,22 μ. (0,7) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος κορυφαίος αθλητής φέτος στον κόσμο.

Ο έμπειρος αθλητής είχε ένα ακόμη μεγάλο άλματα, στα 17,18 μ. (0,4) κι έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δεύτερος με 16,93 μ. ήταν ο Γιαγκινγκ, ένας αθλητής που έχει ήδη επιδόσεις πάνω από τα 17,00 μέτρα.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πανταζής, που είχε καλύτερο άλμα στα 16,49 μ. (1,3) και βελτίωσε το φετινό ρου ρεκόρ. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, παρότι νωρίτερα στη σεζόν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού έκανε πολύ σταθερό αγώνα, καθώς είχε ακόμη 16,44 μ. (1,3) και 16,21 μέτρα. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, την Κυριακή στο μίτινγκ “Βενιζέλεια- Χανιά”.

“Πήγε καλά σήμερα, ωστόσο ήθελα λίγο παραπάνω, γιατί ξέρω πως είναι στις δυνατότητες μου. Προχωράω βήμα, βήμα, γιατί είχα και κάποια προβλήματα το προηγούμενο διάστημα και έμεινα πίσω στα άλματα. Σε αυτούς τους αγώνες έχω την ευκαιρία να μαζέψω δεδομένα, να διορθώσω λάθη για να είμαι ακόμη πιο έτοιμος στη συνέχεια”, είπε ο Πανταζής με το τέλος του αγώνα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε σήμερα στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι δεν προσέγγισε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής πέρασε τα 5,35 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 5,60 μέτρα. “Δεν πήγαν καλά σήμερα τα πράγματα, ωστόσο δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Στην ουσία ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Γενικά είμαι σε καλή κατάσταση και βελτιωμένος σε πολλά τεχνικά μέρη. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 3 Ιουνίου στο Μπίντγκοζ“, είπε ο Καραλής. Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Πέτρος Χατζίου με 5,40 μ., ενώ τρίτος με 5,25 μ., ήταν ο Γιάννης Ρίζος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.