Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά στη Θεσσαλονίκη με τους αθλητές και αθλήτριες που μετείχαν στην ημερίδα στίβου στο κλειστό "Τασούλα Κελεσίδου" στους Αμπελόκηπους, να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις και να αφήνουν καλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της σεζόν.

Το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ εντός σταδίου της χρονιάς το  σημείωσε η Νικολέτα Αντωνιάδη (Μυρμιδόνες) που τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 8.52 και βελτίωσε το 8.60 της Πασχαλίνας Παπαδοπούλου από τις 6 Φεβρουαρίου του 2016 επίσης στη Θεσσαλονίκη. Η Αντωνιάδη έδειξε τις ικανότητες της από το καλοκαίρι όταν διένυσε τα 100 μ. εμπ. σε 13.67 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Η αθλήτρια γυμνάζεται με τον Θανάση Τσιτσιμάκα στο Διδυμότειχο και έχει ως στόχο της σεζόν να κυνηγήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεκίνησε τη χρονιά στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης με 7.93 στα 60 μ. εμπ. σε μια κούρσα που ήταν για εκείνον καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρολα από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Στα 60 μ. των Ανδρών ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) ξεκίνησε τη διαδρομή του στους αγώνες κλειστού, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο τους Βελιγραδίου. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα είχε την ευκαιρία για ένα πρώτο ξεμούδιασμα, αφού τερμάτισε νικητής σε 6.79 και πλέον στρέφει την προσοχή του στην ημερίδα του ΣΕΦ στις 5 Φεβρουαρίου. Ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν δεύτερος στα 60 μ. με 6.88 και ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) τρίτος με 6.91.Κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο ήταν το ξεκίνημα του Αντώνη Μέρλου (ΠΑΟΚ) στους αγώνες της χειμερινής περιόδου, στην ημερίδα κλειστού στη Θεσσαλονίκη.  Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου “άνοιξε” τη χρονιά με άλμα στα 2,21 μ. και μια γενικότερα καλή παρουσία που δείχνει πως φέτος θα είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Ο 23χρονος βελτίωσε το 2,16μ. που είναι το ρεκόρ του στον κλειστό, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,24 μ. – επίδοση καλύτερη από το 2,23 μ. που είναι το ρεκόρ του στον ανοιχτό- , όπου είχε καλά αλλά άκυρα άλματα. Ο νεαρός θα συνεχίσει τους αγώνες του στον κλειστό με στόχο να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο έφηβος Γρηγόρης Χάσος (ΓΕ Φλώρινας) που ξεπέρασε τα 2,12 μ. και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής από φέτος γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη με τον Θοδωρή Δόση.

Πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μ. εμπ. Κ20 βρέθηκε σήμερα ο Γιάννης Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες), καθώς διένυσε την απόσταση σε 7.98 με το ρεκόρ του Γρηγόρη Ζαγόρα να είναι 7.97 και να αντέχει από τις 7 Φεβρουαρίου του 1987. Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα έδειξε πάντως πως μπορεί να απειλήσει αυτή την επίδοση και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στους αγώνες, που ακολουθούν. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας.

Το καλύτερο ντεμπούτο της στη σεζόν πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που διένυσε τα 60 μ. σε 7.56, που είναι ο καλύτερος χρόνος που έχει πετύχει σε έναρξη σεζόν, καθώς και η τέταρτη επίδοση της καριέρας της. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έχει ατομικό ρεκόρ 7.52 και θα έχει την ευκαιρία να το βελτιώσει στους αγώνες που ακολουθούν.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) ξεκίνησε τη χρονιά με βολή στα 18,98 μ., επίδοση που σημείωσε στην τέταρτη προσπάθεια του, ενώ ο συναθλητή της του στο γκρουπ του Γιώργου ΜποτσκαριώβΤάσος Λατιφλάρι ήταν δεύτερος με 18,96 μέτρα.

Η νεαρή έχει προσαρμόσει την προετοιμασία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι και οι αγώνες του χειμώνα αποτελούν για εκείνη ένα πέρασμα ενόψει της θερινής δράσης.