Ξεκινά ο Αζωίδης

O Γιώργος Αζωίδης ανοίγει το Σάββατο την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

O Γιώργος Αζωίδης ανοίγει το Σάββατο την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. 

Ο 25χρονος τζουντόκα, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους U20/U21, αγωνίζεται στη φάση των «64» της κατηγορίας των -73 κιλών, με πρώτο αντίπαλο τον Ουζμπέκο Κικματίλοχ Τουράεφ. Ο Τουράεφ είναι δύο χρόνια μικρότερος σε ηλικία από τον Έλληνα τζουντόκα και χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές περγαμηνές (3ος στο Γκραν Πρι της Τασκένδης το 2017).

Ο Αζωίδης, εφόσον καταφέρει να προκριθεί στους «32», θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Οντμπαγιάρ Γκανμπαατάρ (Μογγολία), Άντονι Ζινγκ (Γερμανία) και Ντιρκ Φαν Ντίκελτ (Ολλανδία). Τις σπουδαιότερες αγωνιστικές περγαμηνές έχει ο Φαν Ντίκελτ, ο οποίος ήταν τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (5ος στο Πεκίνο), δύο φορές «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες το 2008 στην Λισαβόνα. Όσον αφορά στους άλλους δύο, ο Μογγόλος πέρυσι ήταν τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ενώ ο Γερμανός ήταν πρωταθλητης Ευρώπης στους U23 το 2015.

Στην κατηγορία των -73 κιλών συμμετέχουν συνολικά 82 τζουντόκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.