Αήττητος έξι χρόνια ο «Teddy Bear»

Ο Τεντί Ρινέ είναι ένας από τους συνολικά 13 τζουντόκα, που επί βραζιλιάνιου εδάφους έφτασαν στην κατάκτηση περισσότερων από ένα Ολυμπιακών μεταλλίων στην καριέρα τους.

Ο Τεντί Ρινέ είναι ένας από τους συνολικά 13 τζουντόκα, που επί βραζιλιάνιου εδάφους έφτασαν στην κατάκτηση περισσότερων από ένα Ολυμπιακών μεταλλίων στην καριέρα τους. 

Ο Γάλλος υπερπρωταθλητής και σημαιοφόρος της αποστολής της χώρας του στο Ρίο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των +100 κ., φτάνοντας τα τρία αφού πριν από οκτώ χρόνια στο Πεκίνο ήταν χάλκινος και πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο 27χρονος Γάλλος γίγαντας, ύψους 2.04μ. και με βάρος στα 140κ., είναι αήττητος τα τελευταία έξι χρόνια και εκτός από τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια, έχει και επτά χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα. 

Ο Ρινέ, από τους πλέον δημοφιλείς αθλητές στη χώρα του, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που του τηλεφώνησε λίγα λεπτά μετά τη νίκη του στον τελικό, εμφανίστηκε χαμογελαστός και στους δημοσιογράφους:

«Δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης. Είναι καταπληκτικό. Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος. Κάθε τουρνουά είναι δύσκολο. Πολλοί λένε πως δεν έχω αντίπαλο, αλλά δεν είναι έτσι. Στο τζούντο μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις τον καθέναν», δήλωσε ο «Teddy Bear», (σ.σ. Τέντι η αρκούδα), όπως είναι το παρατσούκλι του, και θύμισε τη μάχη του στα ημιτελικά με τον Ισραηλινό, Σασόν, και τη νίκη του στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.
Τώρα έχει μπροστά του τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά ο Ρινέ δεν βιάζεται: 

«Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλω βέβαια να είμαι και Τόκιο, και αν τελικά πάω, τότε εκεί τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ο Χαρασάβα που νίκησα στον τελικό είναι ένας σπουδαίος μαχητής και σίγουρα θα θέλει να με νικήσει. Μπορεί να τα καταφέρει. Αυτός ή ο Σασόν, ή ο Σίλβα. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τη νίκη στο τζούντο. Τέλος πάντων, είναι … μακριά το Τόκιο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και να χαρώ το χρυσό μετάλλιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.