Γουίμπλετον: Χρώματα και στολές

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στις στολές του Γουίμπλετον παραδοσιακά είναι σκούρα πράσινα και μωβ.

Ωστόσο, όλοι οι τενίστες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά  είναι υποχρεωμένοι να φορούν λευκά ή με μερικές πινελιές άλλου χρώματος ρούχα. Όσον αφορά τον διαιτητή, τον επόπτη γραμμών και τα «ball boys» φορούσαν  στολές πράσινου χρώματος μέχρι το 2005.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το λευκό χρώμα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Γουίμπλετον. Αξίζει να αναφερθεί, πως ήταν το αγγλικό τουρνουά εκείνο το οποίο υιοθέτησε πρώτο, υποχρεωτικό χαρακτήρα για τις λευκές εμφανίσεις των αθλητών, το 1890.

Ακόμα μία πρωτιά του Wimbledon, έρχεται το 1949, όταν η Αμερικανίδα Γκάσι Μόραν, λανσάρει για πρώτη φορά τη φούστα πάνω από το γόνατο.

Από το 2006 και μετά οι υπάλληλοι του Γουίμπλετον άρχισαν να φορούν στολές χρώματος μπλε και κρεμ οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας Ralph Lauren. Αυτή η κίνηση σηματοδότησε για πρώτη φορά την ιστορία του τουρνουά αφού μια εξωτερική εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό ενδυμάτων για το Γουίμπλετον.

Ο ενδυματολογικός κώδικας προβλέπει για λόγους ευγένειας οι φιναλίστ στην απονομή να φοράνε το αθλητικό τους σακάκι και να μην παρουσιάζονται με τα αμάνικα ή κοντομάνικα μπλουζάκια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.