Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Νικ Κύργιο

Το novasports.gr σας παρουσιάσει πέντε πράγματα τα οποία μάλλον αγνοούσατε για τον Ελληνοαυστραλό τενίστα.

Η παρουσία του Νικ Κύργιου στο Wimbledon κέντρισε τα βλέμματα των φίλων του τένις. Τόσο για την αγωνιστική του εικόνα και συμμετοχή στον τελικό του Βρετανικού Grand Slam, όσο και για το… σόου του στα κορτς.

Το novasports.gr σας παρουσιάσει πέντε πράγματα τα οποία μάλλον αγνοούσατε για τον Ελληνοαυστραλό τενίστα.

1) “Γαλαζοαίματος”!

Οι περισσότεροι γνωρίζουν για το ελληνικό αίμα του Νικ Κύργιου. Ο πατέρας του, Γιώργος, κατάγεται από την περιοχή των Ιωαννίνων, ωστόσο η μητέρα του, Νιλ είναι “γαλαζοαίματη”! Για την ακρίβεια ήταν! Μέλος της βασιλικής οικογένειας Σελανγκόρ της Μαλαισίας, η μητέρα του Κύργιου έφυγε από τη χώρα της σε ηλικία 20 χρόνων και αποκήρυξε τη βασιλική της καταγωγή για να κάνει μια νέα ζωή στην Αυστραλία.

2) Η τρέλα με το μπάσκετ

Ο Κύργιος λατρεύει το μπάσκετ και ασχολήθηκε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια με το άθλημα. Δηλώνει φανατικός οπαδός των Μπόστον Σέλτικς, ενώ σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από 7 χρόνια, είχε αναφέρει ότι: “δεν αγαπώ το τένις. Δεν μου αρέσει τόσο πολύ. Αγαπώ το μπάσκετ και πάντα θα το αγαπώ”.

3) Το ματς του 1 εκ. ευρώ

H μεγάλη του κόντρα με τον συμπατριώτη του Μπέρναντ Τόμιτς για το ποιος είναι ο καλύτερος τενίστας, οδήγησε τον αντίπαλο του σε μια απίθανη πρόταση. Ο Τόμιτς πρότεινε στον Κύργιο να παίξουν ένα ματς για να λύσουν τις διαφορές του και ο νικητής να πάρει 1 εκ. ευρώ. Ο Κύργιος αρνήθηκε, αλλά έριξε την μπηχτή του στον Τόμιτς: “Αν θέλεις να με αντιμετωπίσεις και να λύσουμε το θέμα, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επανέλθεις σε υψηλό επίπεδο. Εδώ είμαι, δεν πάω πουθενά”!

4) Το χρυσό σταυρουδάκι

Αν και μιλάει λίγα ελληνικά, ο Νικ Κύργιος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και δηλώνει πιστός. Φοράει πάντα ένα χρυσό σταυρουδάκι, ενώ αρκετά συχνά θα δείτε στο χέρι του να φορά και ένα κομποσκοίνι.

5) Τα πρόστιμα… “βροχή” και τα εκατομμύρια στην τράπεζα

Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας και η – εκτός ορίων – συμπεριφορά του έχει πληρωθεί… χρυσάφι από τον Κύργιο. Πλέον δεν είναι είδηση η επιβολή ενός προστίμου στον ομογενή τενίστα, ωστόσο τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει από την πορεία του στο επαγγελματικό τένις είναι σημαντικό. Πάνω από 11 εκ. δολάρια έχει στην τράπεζα ο Κύργιος μόνο από τα χρηματικά έπαθλα που έχει κερδίσει την τελευταία δεκαετία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.