Wimbledon: Η Next Gen μπορεί και στο γρασίδι

Γιανίκ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ απέδειξαν ότι (πλέον) μπορούν και στο γρασίδι. Πραγματοποίησαν εξαιρετικό Wimbledon και παρέα με τον Μπράντον Νακασίμα (κρατήστε το όνομα) έδειξαν ότι η νέα γενιά του τένις είναι δυνατή.

Φάση των «16» στο ταμπλό των Ανδρών στο Centre Court. Παιχνίδια στη middle-Sunday του Wimbledon (σ.σ. η μεσαία Κυριακή) για πρώτη φορά από το 1877 όταν και θεσμοθετήθηκε. Το μενού ολοκληρώνεται με ένα παιχνίδι της νέα γενιάς του παγκόσμιου τένις: Γιανίκ Σίνερ VS Κάρλος Αλκαράθ.

Ματς που καθήλωσε τους πάντες. Τένις υψηλότατου επιπέδου από δύο… παιδιά 20 και 19 ετών αντίστοιχα.Πόντοι που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όσων παρακολούθησαν είτε από την τηλεόραση, είτε από την κερκίδα (αυτοί οι 9.000 τυχεροί). Ίσως το παιχνίδι του τουρνουά και ας μην οδηγήθηκε σε 5 σετ. Ο Σίνερ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά με 3-1 αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε. «Μαγικό» τένις και από τους δύο, σε μία μάχη του στυλ: «Ό,τι κάνεις, θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο αλλά καλύτερα». Ήταν ακριβώς σαν το άλμα εις ύψος, όταν δύο αθλητές περνούν ένα-ένα τα ύψη και μετατρέπουν σε μεταξύ τους «μάχη» τον αγώνα. Μέχρις εσχάτων. Το επίπεδο στον θεό, η ποιότητα και των δύο αδιαμφισβήτητη. Είχε φανεί άλλωστε και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους στο τουρνουά, ότι είναι μοναδικοί. Ότι μπορούν να παίξουν στα «κόκκινα» και να προσφέρουν απλόχερα στο κοινό ανεπανάληπτες στιγμές.

Την κλάση τους δεν την απέδειξαν στο Wimbledon, με την πορεία τους μέχρι τους «16» και τους «8» αντίστοιχα. Το είχαν κάνει πολλάκις την προηγούμενη διετία και μια ματιά στην παγκόσμια κατάταξη θα πείσει τους πάντες ότι κάτι κάνουν σωστά για να είναι το νούμερο 7 και το νούμερο 13 σε τόσο μικρή ηλικία. Αυτό που όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά ήταν το κατά πόσο αυτοί οι δύο τενίστες θα μπορούσαν να μεταφέρουν το ταλέντο τους και σε μία επιφάνεια ιδιαίτερη, όπως είναι το γρασίδι. Ο μεν Αλκαράθ αποφάσισε μετά το Ρολάν Γκαρός να μην παίξει σε κανένα προκαταρκτικό τουρνουά στο γρασίδι, και ο δε Σίνερ που κατέβηκε στο Eastbourne αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο (από τον Τόμι Πολ). Ήταν ερωτηματικά αλλά απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν οι… παλιοί αποφασίσουν να αποχωρήσουν, το τένις θα είναι σε καλά χέρια.

Σε αυτή την κουβέντα για την Next Gen που έδειξε ικανή για μεγάλα πράγματα στο Wimbledon, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε και τον Μπράντον Νακασίμα. Ο 20χρόνος Αμερικανός μπορεί να μην είναι στο ίδιο τοπ επίπεδο με τους δύο προαναφερθέντες, αλλά πέταξε εκτός τουρνουά τον Σαποβάλοφ (3-1) και δυσκόλεψε αρκετά τον Κύργιο στην Φάση των «16», αναγκάζοντας τον να «σφραγίσει» εισιτήριο για την 8άδα στο 5ο σετ. Από το νούμερο 56 του κόσμου ο Νακασίμα βελτιώνεται συνεχώς και αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.