Τόμπσον-Τσιτσιπάς 0-3: «Περίπατος» και τώρα… Κύργιος (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τον Τζόρνταν Τόμπσον και μέσα σε 1 ώρα και 55 λεπτά (6-2, 6-3, 6-3) ολοκλήρωσε την δουλειά πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Επόμενος αντίπαλος ο Νικ Κύργιος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πάρει φόρα στο γρασίδι! Πανηγύρισε την έκτη του σερί νίκη και δεύτερη στο Wimbledon για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του ιστορικότερου Grand Slam για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2018 η πρώτη). Ο Τζόρνταν Τόμπσον, νούμερο 76 του κόσμου, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και ακόμη και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ που έκανε πρώτο μπρέικ δεν είχε συνέπεια στο παιχνίδι του για να απειλήσει το νούμερο 5 του κόσμου. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον Νικ Κύργιο, ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ πολύ άνετα τον Φίλιπ Κραίνοβιτς.

1ο σετ: Χαλαρός και… πυραυλοκίνητος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ. Από το πρώτο κιόλας γκέιμ έδειξε τις διαθέσεις του δυσκολεύοντας τον Τζόρνταν Τόμπσον, ο οποίος πάντως κράτησε το σερβίς του για το 1-0. Στην συνέχεια όμως ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ (3-1), κάνοντας και το πολυπόθητο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ. Στην συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα, δεν έδωσε δικαιώματα στον Τόμπσον να πιστέψει το οτιδήποτε και έκανε ακόμη ένα μπρέικ στο έβδομο γκέιμ για το 5-2. Η συνέχεια απλή στο σερβίς του Τσιτσιπά για το 6-2, χάνοντας μόλις τρεις πόντους στο σερβίς του στο πρώτο σετ. Συνολικά πήρε 31 πόντους στο σετ και ο Τόμπσον 19.

2ο σετ: Μέταλλο και ψυχή

Το δεύτερο σετ άρχισε πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο αλλά είχε την ίδια εξέλιξη. Ο Τόμπσον πήρε το πρώτο σέρβις γκέιμ του στο 0 και έδειξε από νωρίς ότι ήθελε να βγάλει αντίδραση. Κατάφερε μάλιστα να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και να προηγηθεί με 3-1. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος έδειξε την ωριμότητα του και το πόσο έχει προοδεύσει τον τελευταίο ένα χρόνο. Δεν πτοήθηκε, δεν απογοητεύτηκε και με σπουδαίο τένις όχι απλά πήρε πίσω το μπρέικ αμέσως αλλά κατέκτησε πέντε γκέιμ στην σειρά για το 6-3! Ο… περσινός Στέφανος με το που στράβωνε το σετ θα εκνευριζόταν, αλλά πλέον μιλάμε για…. διαφορετικό παίκτη. Συνολικά ο Στεφ πήρε 33 πόντους στο σετ και ο Τόμπσον 25.

3ο σετ: Φινάλε με μπρέικ λίγο πριν το tie-break

Το τρίτο σετ ήταν αναμφίβολα το πιο ισορροπημένο του ματς. Τόμπσον και Τσιτσιπάς κράτησαν από πέντε φορές το σερβίς τους με το απίθανο της υπόθεσης να είναι ότι κανείς από τους δύο δεν κατόρθωσε να φτάσει σε break point. Όμως ο Τσιτσιπάς λίγο πριν το tie-break βρήκε αυτό που ήθελε! Στο 6-5 έφτασε στο 0-40 και στο τρίτο match point τα κατάφερε τελειώνοντας το ματς.

Τα σετ: 2-6, 3-6, 5-7

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.