Ρίτσαρντ – Τσιτσιπάς 1-3: Κάθε αρχή και δύσκολη… (hls)

Ο Αλεξάντερ Ρίτσαρντ έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πιστοποίησε τη διαφορά ποιότητας και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ελβετού με 3-1 σετ, κλείνοντας θέση στο δεύτερο γύρο του Wimbledon, για πρώτη φορά μετά το 2018.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπορεί να ξεκίνησε αρκετά άσχημα το παιχνίδι, όμως όταν προσαρμόστηκε κατάφερε να το φέρει στα μέτρα του. Με την εξέλιξη του αγώνα βελτίωσε αισθητά το σερβίς του, έβαλε πίεση στον αντίπαλο και εν τέλει κατάφερε να τον λυγίσει στα τέσσερα σετ με 6(1)-7(7), 3-6, 7-5, 6-4 και να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Wimdledon, εκεί που τον περιμένει ο Αυστραλός Τζόρνταν Τόμπσον, ο οποίος νωρίτερα έκαμψε την αντίσταση του Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-1).

Για τον Τσιτσιπά η πρόκριση στον δεύτερο γύρο του λονδρέζικου Grand Slam έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2018, μιας και στις δύο προηγούμενες παρουσίες του το ταξίδι είχε ολοκληρωθεί στον πρώτο γύρο.

Κακό ξεκίνημα, αντίδραση και… 1-0

Πολύ νωθρά μπήκε στο παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Ρίτσαρντ να επιβάλει τον ρυθμό του. Ο Έλβετος έκανε δύο απανωτά break στο σερβίς του Έλληνα τενίστα και προηγήθηκε με 4-1, ξαφνιάζοντας τους πάντες στο Court 1. Η αντίδραση του Στέφανου, πάντως, δεν άργησε να έρθει. Ο 23χρονος ανέβασε σταδιακά την απόδοση του, έβαλε πίεση στο σερβίς του Ελβετού και έκανε δύο διαδοχικά break, ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση (5-4). Ο Ρίτσαρντ έβγαλε αντίδραση, κράτησε το σερβίς του στα εναπομείναντα game και έστειλε το πρώτο σετ στο tiebreak. Εκεί, ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός, έκανε τρία mini break και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-1 στο tiebreak.

Περιόρισε τα λάθη, έκανε το 2-0

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος, απέφυγε τα πολλά αβίαστα λάθη και σε γενικές γραμμές κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. “Έσπασε” το σερβίς του Ρίτσαρντ στο 3ο game, άντεξε στο αμέσως επόμενο στην πίεση του Ελβετού και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για να κατακτήσει και το δεύτερο σετ (3-1). Ο Ρίτσαρντ προσπάθησε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ με κάποιο break, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Αντ’ αυτού ο Στέφανος έμεινε συγκεντρωμένος και έκλεισε το σετ με 6-3, κάνοντας το δεύτερο break στο σερβίς του Ελβετού.

Εκνευρισμός, αβίαστα λάθη και 2-1 από τον Ρίτσαρντ

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα σετ, το τρίτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους δύο τενίστες να αποφεύγουν κάθε είδους ρίσκο και να κρατούν σταθερό το σερβίς τους. Ο Ρίτσαρντ επιχείρησε στο τρίτο game να κάνει break και η αλήθεια είναι πως έφτασε πολύ κοντά, όμως ο Έλληνας άντεξε στην πίεση και έψαξε στη συνέχεια τη δική του ευκαιρία. Με το σκορ στο 4-4 ο Τσιτσιπάς ανέβασε την ένταση στο παιχνίδι του, προκειμένου να τελειώσει μια… ώρα νωρίτερα τη δουλειά, όμως λίγο ο εκνευρισμός, λίγο οι δεύτερες σκέψεις που έκανε πριν τα χτυπήματα του, δεν του το επέτρεψαν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο 23χρονος δέχτηκε break στο 11ο game (6-5) και εν τέλει έχασε το τρίτο σετ (7-5), καθώς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

“Αλύγιστος” Στέφανος και πρόκριση

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Στέφανο, καθώς μόλις στο πρώτο game δέχτηκε break, αποτέλεσμα του εκνευρισμού, που ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο του. Ακόμη κι έτσι πάντως ο Έλληνας τενίστας δεν πτοήθηκε. Απάντησε με το ίδιο… νόμισμα, πήρε πίσω το σερβίς του και όσο περνούσε το σετ βελτίωσε την παρουσία του. Στο 6ο game μάλιστα έφτασε μια ανάσα από το break, όμως ο Ελβετός άντεξε, δίνοντας συνέχεια στη μεταξύ τους “μάχη”. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να ασκεί πίεση και τελικά το break ήρθε στο πιο καθοριστικό. Με το σκορ στο 5-4, ο Έλληνας τενίστας “έσπασε” το σερβίς του Ρίτσαρντ και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.