Οι “κομμένοι” του Wimbledon λόγω του πολέμου

Ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το All England Lawn Tennis Club αποφάσισε ότι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δε θα συμμετέχουν στο Wimbledon.

Ολόκληρος ο πλανήτης σοκαρίστηκε από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μάλιστα  πολλές είναι οι κυρώσεις που καλείται να αντιμετωπίσει  η χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν σε οικονομικό, πολιτικό, αλλά και φυσικά στον αθλητικό τομέα. Θυμίζουμε ότι το All England Lawn Tennis Club ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες ότι τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν έχουν καμία θέση στο παλαιότερο τουρνουά τένις, δηλαδή το Wimbledon

Αυτό σημαίνει ότι σ’ ένα από τα τέσσερα σπουδαιότερα  Grand Slam που αναμένεται να αρχίσει τη Δευτέρα (27/06) και για τις επόμενες δύο εβδομάδες το φίλαθλο κοινό μπορεί να  παρακολουθήσει το τουρνουά του Wimbledon μέσα από τα κανάλια Novasports, στο οποίο δε θα αγωνιστούν αρκετοί μεγάλοι αθλητές. 

Ο λόγος για τους Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Κάρεν Κατσάνοφ και Άσλαν Καράτσεφ στους άντρες, ενώ στις γυναίκες οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Ντάρια, Κασάτκινα, Βικτόρια Αζαρένκα, Αναστασια Παβλιουτσένκοβα, Λουντμίλα Σαμσόνοβα, Βερόνικα Κουτερμέτοβα και  Εκατερίνα Αλεξάντροβα, όλοι οι προαναφερθέντες βρίσκονται εκτός τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που αποκλείστηκαν αθλητές του τένις από το τουρνουά ήταν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου Γερμανοί και Ιάπωνες έμειναν εκτός. 

Το Wimbledon σύμφωνα με ανακοίνωση τόσο του ATP όσο και του WTA θα εξαιρεθεί από τους βαθμούς κατάταξης καθώς η απόφαση του ELTC υπονομεύει την ακεραιότητα στη λειτουργία του συστήματος. 

Ύστερα από την απόφαση του αποκλεισμού για τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, το club που διοργανώνει αυτό το Wimbledon αποφάσισε να δωρίσει εισιτήρια στους Ουκρανούς πολίτες, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά παιχνίδια της “Μέσης Κυριακής”. Παράλληλα ένα χρηματικό ποσό ύψους 250.000 λιρών θα αποδοθεί στους πολίτες του ουκρανικού λαού, οι οποίοι επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Tenniς Plays for Peace και του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού για λογαριασμό του Wimbledon όπως αναφέρει το Lawn Tennis Association.

O διευθύνων σύμβουλός του “LTA”, Σκοτ Λόιντ δήλωσε πρόσφατα:  “την παραμονή του τουρνουά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αυτούς που υποφέρουν τόσο πολύ λόγω της αδυσώπητης σύγκρουσης που επιβάλλεται στην Ουκρανία”, ενώ το Lawn Tennis Association μαζί με το All England Lawn Tennis Club πρόσθεσαν: “ “Μαζί με τους Ουκρανούς πρόσφυγες θα υπάρχουν τη “Μέση Κυριακή” ήρωες του NHS (σ.σ. το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας) και την κοινωνική περίθαλψη και μια ποικιλία σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και κοινοτικών ομάδων”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.