Ντόμινικ Τιμ, λείπεις…

Μέσα σε μία διετία είδε τα όνειρα του να γκρεμίζονται... Από το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, εκτός του Top-300! Ο Ντόμινικ Τιμ είναι γεννημένος να μην τα παρατάει...

Τον δικό του γολγοθά ανεβαίνει την τελευταία διετία ο Ντόμινικ Τιμ, καθώς από εκεί που βρισκόταν στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους τενίστες της νέας γενιάς, πλέον βλέπει την καριέρα του να έχει πάρει τη χειρότερη δυνατή τροπή. Με συνολικά 17 τίτλους στην καριέρα του, ανάμεσα στους οποίους το US Open του 2020, συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς Grand Slam και νίκες απέναντι στους θρύλους του τένις, ο Αυστριακός έδειχνε ικανός να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, όμως η μοίρα τα έφερε αλλιώς…

Μέσα σε μία διετία ο Τιμ είδε τα όνειρα να γκρεμίζονται, η μία απόσυρση διαδεχόταν την άλλη και η προσπάθεια για επιστροφή στα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει μοιάζει με γολγοθά. Ο 28χρονος πλέον τενίστας απέσυρε για ακόμη μία χρονιά τη συμμετοχή του από το Wimbledon, στο οποίο έχει να αγωνιστεί από το 2019, ενώ έχει να πετύχει νίκη από το 2017. Τις τελευταίες δυο φορές που έπαιξε στο All England Club, το 2018 και το 2019, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, ενώ πέρσι δεν συμμετείχε στο τουρνουά εξαιτίας του τραυματισμού του στον καρπό.

Η αρχή των προβλημάτων

Η κακοδαιμονία για τον Ντόμινικ Τιμ ξεκίνησε στις αρχές του 2021, με τον ένα αποκλεισμό να διαδέχεται τον άλλο. Ο Αυστριακός έδειχνε να έχει χάσει το κίνητρο και τη φλόγα του για τη νίκη, ενώ είχε επηρεαστεί σημαντικά και από τις συνθήκες που είχε δημιουργήσει ο κορωνοϊός. Σε όλα αυτά προστέθηκε και ο τραυματισμός στο γόνατο, μετά το τουρνουά στο Ντουμπάι και ο Τιμ έμεινε αρκετά πίσω. Επέστρεψε στη δράση στο Open της Μαδρίτης, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά, όμως η πορεία του αποδείχθηκε… φωτοβολίδα. Ακολούθησαν αποκλεισμοί-σοκ για τον Αυστριακό και το αποκορύφωμα ήρθε το καλοκαίρι του 2021, όταν ανακοίνωσε την απόφαση να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολούθησε νέος τραυματισμός, αυτή τη φορά στον δεξί καρπό, γεγονός που τον οδήγησε στην απόσυρση από το Wimbledon εκείνης της χρονιάς. Μάλιστα, το πρόβλημα αποδείχθηκε αρκετά πιο σοβαρό και στα μέσα Αυγούστου ο Αυστριακός τενίστας ανακοίνωσε το πρόωρο τέλος της σεζόν για τον ίδιο.

Χρειάστηκε να μείνει μακριά από τα courts για περίπου πέντε μήνες – αποφεύγοντας τελικά το χειρουργείο. Πέντε μήνες επίπονοι, με πολλές θεραπείες και πολύ απογοήτευση. Στις αρχές Οκτώβρη του 2021 ο Ντόμινικ Τιμ επέστρεψε στο… φυσικό του περιβάλλον και ξεκίνησε τον ανηφορικό δρόμο για την επάνοδο στην αγωνιστική δράση. “Ο καρπός μου είναι σταθερός και φαίνεται μια χαρά. Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να δουλέψω στην ελαστικότητα και στην ενδυνάμωση του καρπού και θα κάνω τα πάντα για να προετοιμαστώ για να παίξω τένις ξανά. Ανυπομονώ να επιστρέψω. Είναι μεγάλο το διάστημα χωρίς ρακέτα και ειλικρινά μου έχει λείψει”, ανέφερε το άλλοτε Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η δύσκολη επιστροφή και ο κορωνοϊός

Στόχος του Τιμ ήταν να επιστρέψει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, στη Μελβούρνη, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Μπορεί να είχε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον μακροχρόνιο τραυματισμό στον δεξί καρπό, όμως δεν βρισκόταν στην κατάσταση για να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο του Australian Open και απέσυρε τη συμμετοχή του. Επόμενο τουρνουά ήταν το Cordoba Open, όμως ούτε εκεί πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του για το 2022. Τα μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται πάνω από τον 28χρονο τενίστα και η αμφιβολία για το μέλλον μεγάλωνε…

Τελικά, η επάνοδος του Τιμ στην αγωνιστική δράση έγινε σε Challenger τουρνουά στη Μαρβέγια – είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από τo Indian Wells και το Miami Open – όμως συνδυάστηκε με βαριά ήττα. Η πολύμηνη απραξία τον είχε επηρεάσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά και σαν να μην έφτανε αυτό, στα τέλη Μάρτη ο Αυστριακός διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Νέα απουσία, νέο πισωγύρισμα, όμως ο Τιμ δεν το βάζει κάτω…

Ακόμη και τώρα που αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Wimbledon – για δεύτερη σερί χρονιά – καθώς είναι αρκετά πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης, δεν χάνει την πίστη του. “Θα συνεχίσω να προσπαθώ και να προπονούμαι για να πετύχω τους στόχους μου. Είμαι και παραμένω θετικός. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και στέκομαι στο court χωρίς πόνο και μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω”, δήλωσε πρόσφατα.

Από το Νο.3, στο Νο.352

Πολλοί στη θέση του θα είχαν σκεφτεί να τα παρατήσουν… Ξέρετε δεν είναι για κανέναν εύκολο τη μία ημέρα να βρίσκεται στο Νο.3 του κόσμου και μέσα σε μία διετία να βλέπει τα όνειρα του να χάνονται και να έχει εκτροχιαστεί εκτός του Top-300 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο.352). Άλλωστε ακόμη κι από οικονομικής πλευράς να το δει κάποιος, ο Αυστριακός έχει εξασφαλίσει ακόμη και τα… εγγόνια του, καθώς τα κέρδη μόνο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, όχι! Ο Ντόνιμικ Τιμ δεν πρόκειται να τα παρατήσει, καθώς το τένις είναι αυτό που τον “γεμίζει” και τον κάνει χαρούμενο!

Το μόνο σίγουρο είναι πως την τελευταία διετία έχει λείψει πολύ από τους φίλους του αθλήματος…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.