Στον «θρόνο» του Wimbledon o… 20αρης Νόβακ Τζόκοβιτς (hls)

Στον 30ο τελικό Grand Slam της καριέρας του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-1 σετ του Ματέο Μπερετίνι και κατέκτησε για 6η φορά το "στέμμα του βασιλιά" στο Wimbledon. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τους 20 νικηφόρους GS τίτλους και τις 21 συνεχόμενες νίκης στα φετινά Major τουρνουά. Πλέον, ο σπουδαίος Σέρβος κυνηγάει το "Golden Slam", να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams και το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια χρονιά .

Ο Ματέο Μπερετίνι ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο τον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του αλλά στη συνέχεια έγινε “θύμα” της μανίας του Τζόκοβιτς. Ο Νόλε επέστρεψε γρήγορα στο παιχνίδι με τη ψυχολογία στη ύψη πήρε τα τρία επόμενα σετ κατακτώντας το τουρνουά του Wimbledon για τη 6η φορά στη καριέρα του. Εκτός αυτού, ο Σέρβος έφτασε και τα 20 κερδισμένα Major τουρνουά, όσα έχουν και οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ.

Επέστρεψε από τη “κόλαση” ο Μπερετίνι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή νευρικότητα και από τους δύο αθλητές. Μάλιστα ο Τζόκοβιτς έκανε δύο διπλά λάθη στο πρώτο του γκέιμ ενώ αμφότεροι κρατούσαν δύσκολα το σερβίς τους. Το συγκεκριμένο γεγονός εκμεταλλεύτηκε πρώτος ο Σέρβος, που έσπασε το σερβίς του αντίπαλου του μόλις στο τέταρτο γκέιμ του αγώνα και πήρε προβάδισμα με 3-1. Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε το δικό του σερβίς και έφτασε ακολούθως να προηγείται με 5-3 και να έχει τα μπαλάκια στο δικό του χέρι.

Ωστόσο, ο Ιταλός δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη στο πρώτο σετ. Στάθηκε δυνατός και βρήκε τη ψυχολογία που χρειαζόταν προκειμένου να επιστρέψει από τη “κόλαση“. Έκανε λοιπόν το μπρέικ με αποτέλεσμα να οδηγήσει το σετ στο τάιμ μπρέικ. Εκεί, το δυνατό και αποτελεσματικό του σερβίς που διαθέτει του έδωσε πολλές ελπίδες και εν τέλει κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που στο 5-3 φαινόταν ακατόρθωτο. Με αποφασιστικότατη πήρε λοιπόν το πρώτο σετ με 7-6 και έκανε το 1-0, βάζοντας δύσκολα στον Τζόκοβιτς.

20αρης με τα όλα του

Ο Τζόκοβιτς είχε βάλει το τρένο στις ράγες και το μόνο που έμενε ήταν να το υπερασπιστεί απέναντι στον Ιταλό τενίστα. Ο Μπερετίνι παρά το γεγονός πως είχε χάσει δύο σετ στη σειρά, είχε ψυχικές δυνάμεις ακόμα και δεν έδειχνε πως θα παρατούσε εύκολα το παιχνίδι. Βέβαια τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι τον είχε ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έκανε μπρέικ στο 7ο γκέιμ του τέταρτου σετ και πήρε το προβάδισμα με 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και εν τέλει έκλεισε το σετ στο επόμενο γκέιμ κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο του Wimbledon για το 2021 με 3-1 απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι.

Πλέον, ο “Τζόκερ” έφτασε τους 20 Grand Slam τίτλους, όσους έχουν και οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, πιάνοντας άλλη μια κορυφή. Πέραν των προαναφερθέντων επιτευγμάτων όμως, ο Νόλε μπήκε σε άλλο ένα κλειστό γκρουπ παικτών. Κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το συγκεκριμένο τουρνουά, κάτι μόνο ο Πιτ Σάμπρας και ο Ρότζερ Φέντερερ έχουν καταφέρει.

Τα σετ: 6-7, 6-4, 6-4, 6-3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.