Χατσάνοφ-Σαποβάλοφ 2-3: Σπουδαίο ματς και ανατροπή στην ανατροπή από τον Καναδό (hls)

Ο Ντένις Σαποβάλοφ πήρε το πρώτο σετ στον προημιτελικό των «πρωτάρηδων» αλλά ο Κάρεν Χατσάνοφ έφερε τούμπα το ματς στα επόμενα δύο. Την τελευταία λέξη την είπε όμως ο Καναδός, ο οποίος μετά από 3,5 ώρες κατάφερε να περάσει στον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του.

Ο Ντένις Σαποβάλοφ (νούμερο 12 του κόσμου) στα 22 του χρόνια θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ημιτελικά Grand Slam. Εκεί τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έκανε «περίπατο» νωρίτερα με τον Μάρτον Φούτσοβιτς.

Ο Καναδός στον δεύτερο του προημιτελικό σε Grand Slam μας χάρισε μαζί με τον Κάρεν Χατσάνοφ μία ανεπανάληπτη «παράσταση» σχεδόν τρεισήμισι ωρών. Ο Χατσάνοφ αποχαιρέτισε το Βρετανικό Όπεν με το κεφάλι ψηλά και ας μην κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Major.

Το ματς:

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους στα πρώτα πέντε γκέιμ (3-2 ο Χατσάνοφ) αλλά στο έκτο γκέιμ ο Καναδός κλήθηκε να σώσει τέσσερα break point. Τα κατάφερε ο Σαποβάλοφ, ισοφάρισε σε 3-3 και λίγο αργότερα σε 4-4, προτού κάνει εκείνος μπρέικ σε ένα γκέιμ που βρέθηκε να χάνει με 40-15 (πήρε τέσσερις σερί πόντους)! Μετά από αυτό, γεμάτος αυτοπεποίθηση έκλεισε με love γκέιμ το σετ (6-4).

Στο δεύτερο ο σετ, όμως η ψυχολογία και το μομέντουμ γύρισαν μπούμερανγκ! Ο Καρέν Χατσάνοφ βγήκε στο κορτ με το «μαχαίρι στα δόντια» και πήρε τα πρώτα τέσσερα γκειμ (4-0 με δύο μπρέικ). Μπορεί ο Σαποβάλοφ να πήρε πίσω το ένα μπρέικ (4-1) σε ένα γκέιμ που είχε τέσσερα break point, αλλά εν συνεχεία οι δύο τους κράτησαν τα σερβίς τους εύκολα, με τον Ρώσο να φτάνει στην ισοφάριση (6-3) έπειτα από 40 λεπτά αγώνα.

Το τρίτο σετ, θύμισε πάρα πολύ το πρώτο. Οι δύο τενίστες έφτασαν μέχρι το 5-5, με το σερβίς του Χατσάνοφ να απειλείται με δύο break point στο όγδοο γκέιμ του σετ, αλλά να καταφέρνει να το κρατήσει. Ο Ρώσος δεν δέχθηκε εκεί το μπρέικ και κατάφερε να το κάνει στο ενδέκατο γκέιμ, παίρνοντας προβάδισμα (6-5). Στο γκέιμ που σέρβιρε για το σετ και το προβάδισμα της τάξεως του 2-1 όμως, ο Σαποβάλοφ τον δυσκόλεψε. Έφτασε σε break point αλλά ο Ρώσος είχε τις απαντήσει και εν τέλει κατέκτησε το σετ με 7-5.

Το τέταρτο σετ άνηκε ολοκληρωτικά στον Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος με δύο μπρέικ κατάφερε να φέρει στα ίσια τον προημιτελικό και να τον οδηγήσει σε πέμπτο σετ σε μόλις 30 λεπτά (1-6).

Το 5ο σετ ήταν συναρπαστικό, αλλά ο Ντένις Σαποβάλοφ το άξιζε λίγο περισσότερο από τον Καρέν Χατσάνοφ και στο έβδομο break point στο καθοριστικό σετ, κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και να προηγηθεί 5-4. Εν συνεχεία σέρβιρε για το ματς, άντεξε στη πίεση και τους κραδασμούς και το έκλεισε ιδανικά μετά από σχεδόν 3,5 ώρες αγώνα.

Τα σετ: 4-6, 6-3, 7-5, 1-6, 4-6

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.