Κέρμπερ: Όπως το 2018 σε μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της (pics)

Η Αντζελίκ Κέρμπερ επιστρέφει σε ημιτελικά Grand Slam μετά από τρία δύσκολα χρόνια. Ο Θάνος Σολούκος αναλύει την μέχρι τώρα πορεία της στο Wimbledon και αναλύει τους λόγους που αυτή θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της για τον τέταρτο τίτλο σε Major.

Βαδίζει σιγά-σιγά προς τα 34 της. Ηλικία που δεν θεωρείται απαγορευτική για τένις αλλά σε κάθε περίπτωση τα πιο παραγωγικά της χρόνια ανήκουν στο παρελθόν. Δεν είναι μόνο όμως θέμα ηλικίας. Βλέπουμε άλλωστε και τον Ρότζερ Φέντερερ, στα 40+ να κάνει αξιομνημόνευτη πορεία στο φετινό Wimbledon.

Πιο πολύ είναι η εικόνα της. Η Αντζελίκ Κέρμπερ έχει διαγράψει σπουδαία πορεία στο τουρ και της αξίζουν όλα τα εύσημα του κόσμου για αυτά που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, αλλά την τελευταία τριετία (μετά το 2018) τα σημάδια ότι το τέλος της ένδοξης καριέρας είναι κοντά, είναι κάτι περισσότερο από ορατά.

Η κορυφαία χρονιά της Κέρμπερ ήταν αναμφίβολα το 2016, όταν και κατέκτησε Αυστραλιανό Όπεν και US Open, φτάνοντας στον τελικό του Wimbledon πριν ηττηθεί από την Σερίνα Ουίλιαμς στο Centre Court του All England Club. Από εκεί και έπειτα το 2018 ήταν «σταθμός». Τρίτος τίτλος Grand Slam και παρθενικός στο Wimbledon, ημιτελικός στο Αυστραλιανό Όπεν και ο δεύτερος προημιτελικός της καριέρας της στο χειρότερο Major της, το Ρολάν Γκαρός.

Για να πάρει την πρωτιά στο Wimbledon χρειάστηκε να κάνει την έκπληξη, κερδίζοντας σε straight sets (6-3, 6-3) την Σερίνα Ουίλιαμς.

Φτάνοντας στο σήμερα και το που βρίσκεται το πάλαι ποτέ νούμερο 1 του ταμπλό των Γυναικών, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια (από το 2019) και έπειτα ήταν άγονα. Συγκεκριμένα, σε εννέα Grand Slam πριν το φετινό Wimbledon η Γερμανίδα (νούμερο 28 του κόσμου) είχε να επιδείξει τρεις προκρίσεις στον τέταρτο γύρο (μία στο US Open και δύο στο Αυστραλιανό Όπεν) και μετά το… χάος. Έχει αποκλειστεί 5 φορές στο πρώτο γύρο, και ακόμα μία στον δεύτερο.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση, είναι ότι από τους 13 τίτλους WTA στην καριέρα της, μόλις ο ένας έχει έρθει την τελευταία τριετία! Το 2019 και το 2020 δεν κατάφερε να πάρει κάποιο τρόπαιο (είχε να επιδείξει δύο τελικούς στο Ίντιαν Γουέλς και το Ήστμπουρν) ενώ το 2021 κατέκτησε το τουρνουά του Μπαντ Χόμπουργκ ακριβώς πριν έρθει στο Wimbledon (26/06).

Η πορεία της πάντως τους τελευταίους δύο μήνες είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή της καριέρας της. Μετά τον αποκλεισμό στο πρώτο γύρο του Γαλλικού Όπεν από την άσημη Καλίνινα, η Κέρμπερ μετρά το εκθαμβωτικό 11-1 ρεκόρ στο χορτάρι. Στο Βερολίνο αποκλείστηκε από την Αζαρένκα στο δεύτερο γύρο (17/06), στο Μπαντ Χόμπουργκ επέστρεψε σε τίτλους μετά το 2018 (26/06) και ήρθε έτοιμη στο Wimbledon σε μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της για διάκριση.

Έχει χάσει μόλις δύο σετ στη πορεία της προς τα ημιτελικά (από Σορίμπες Τόρμο και Σάσνοβιτς) έχοντας αποκλείσει στους «16» το next big thing του γυναικείου τένις (Κόκο Γκοφ) και στα προημιτελικά την 24χρόνη Καρολίνα Μούκοβα. Αθλήτριες με πολύ περισσότερα τρεξίματα, που βγάζουν ενέργεια στο παιχνίδι τους αλλά δεν έχουν την εμπειρία της Κέρμπερ, η οποία αποδεικνύεται υπερπολύτιμη.

Σήμερα (08/07, 15:30) στο Centre Court την περιμένει το νούμερο 1 του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι. Μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό η Αυστραλέζα αλλά ποτέ μην ξεγράφεται την καρδιά της πρωταθλήτριας.

Και που ξέρετε, μπορεί το Σάββατο το μεσημέρι (10/07) στο All England Club να δούμε και πάλι την ψυχωμένη Γερμανίδα να πέφτει στο χορτάρι, μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που μόλις πέτυχε στα 33 της χρόνια, ενώ όλοι την είχαν ξεγράψει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.