Κύργιος: Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς

Ο Νικ Κύργιος γεννήθηκε αμφιλεγόμενος. Δεν υπάρχει μέση λύση στην περίπτωση του, είτε τον αγαπάς για αυτό που είναι, είτε τον σιχαίνεσαι. Γράφει ο Θάνος Σολούκος.

Θα περίμενε κανείς οι Gentlemen και οι Ladies που παρακολουθούν το Wimbledon να αντιπαθούν πλήρως έναν τύπο, ο οποίος συνέχεια μουρμουράει, ο οποίος συνέχεια διαμαρτύρεται και ο οποίος δεν φημίζεται για την αυτοσυγκράτηση του. Αμ δε. Ο Νικ Κύργιος λατρεύεται στο προάστιο του Λονδίνου, στο πιο ιστορικό και αριστοκρατικό Grand Slam. Αυτό το διαπιστώσαμε περισσότερο από ποτέ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κύργιος μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στον τέταρτο γύρο (στους «16» δηλαδή) λόγω ενός τραυματισμού αλλά ο σεβασμός που έδειξε προς το φίλαθλο κοινό του γύρισε πίσω, γνωρίζοντας την αποθέωση στα παιχνίδια του, ακόμα-ακόμα και στην απόσυρση του.

Ο ίδιος είχε να πει χαρακτηριστικά μετά το παιχνίδι με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της απόσυρσης του:

«Όταν σέρβιρα μετά το 4-1 στο 1ο set άρχισα να νιώθω ενοχλήσεις. Είναι αστείο γιατί σήμερα ξύπνησα νιώθοντας εκπληκτικά. Το σώμα μου ένιωθε καλά. Ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Στην αρχή του αγώνα έπαιζα απίστευτα. Είχα βρει ρυθμό. Ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο άνετα στο γρασίδι. Ήμουν… καυτός, νομίζω ότι του “έσπασα” το service 3 φορές στο 1ο set.

Έλεγα ότι αν περάσω σήμερα τον Φίλιξ, θα είχα τρομερή αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσω τον Ζβέρεφ στον 4ο γύρο. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση.

Είναι πραγματικά τραγικό. Είχα να διασκεδάσω τόσο πολύ σε τουρνουά τένις εδώ και αρκετό καιρό. Με στεναχωρεί αφάνταστα το γεγονός ότι ίσωσε χρειαστεί να πω στην Βίνους ότι δεν μπορώ να παίξω στο διπλό μικτό, λόγω του προβλήματος που έχω.

Η αλήθεια είναι ότι θυσίασα πολλά για να έρθω εδώ. Είχα να παίξω αρκετό διάστημα, θα μπορούσα να είχα πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Ωστόσο, δεν θα ερχόμουν αν δεν ήξερα ότι μπορούσα να παίξω σε καλό επίπεδο. Στην πραγματικότητα έπαιξα καλύτερα απ’ ό,τι νόμιζα».

Ο Κύργιος κατέχει και ένα ρεκόρ, που κολακευτικό δεν το λες. Είναι ο τενίστας που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πρόστιμο από κάθε άλλον στο τουρ. 113.000 δολάρια είναι αυτά. Συγκεκριμένα, το 2019 στο Μάστερς του Σινσινάτι τα είχε βάλει με όλους, φτύνοντας μεταξύ άλλων στη κατεύθυνση του διαιτητή και σπάζοντας δύο ρακέτες.

Παρόλα αυτά ο κόσμος στο Wimbledon τον αγαπά, γιατί λείπει κάτι το αλλιώτικο στο τουρ. Λείπει το ταπεραμέντο του, το σόου που δίνει σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα, όταν θα αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση δεν θα έχει γεμίσει το παλμαρέ του με τίτλους Grand Slam όπως προμηνύει το σπουδαίο ταλέντο του, αλλά θα έχει απολαύσει τη διαδρομή και θα έχει διασκεδάσει χιλιάδες φίλους του τένις παγκοσμίως με τον τρόπο που έχει επιλέξει να αγωνίζεται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.