Γουάνγκ-Σάκκαρη 2-1: «Σοκ» στο Louis Armstrong (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε αποκλεισμό-«σοκ» από την 21χρόνη Κινέζα, Ζίγιου Γουάνγκ στον δεύτερο γύρο του US Open και θα δει το υπόλοιπο του τουρνουά από το... σπίτι, ελπίζοντας οι διώκτριες της στην παγκόσμια κατάταξη να μην πραγματοποιήσουν καλή πορεία.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του US Open! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και νούμερο 3 του ταμπλό στο Αμερικανικό Grand Slam έπεσε θύμα έκπληξης, με την Ζινγιού Γουάνγκ να παίρνει με ανατροπή τη μεγαλύτερη νίκη-πρόκριση της νεαρής καριέρας της.

Η Κινέζα απώλεσε το πρώτο σετ (3-6) αλλά στα δύο επόμενα ήταν πολύ συγκεντρωμένη στις κρίσιμες στιγμές και με 7-5, 7-5 σε 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα, πανηγύρισε την πρόκριση στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Άλισον Ρίσκε και Καμίλα Οσόριο.

Το ματς:

Αφεντικό στο πρώτο σετ του αγώνα η Μαρία Σάκκαρη, άρχισε εξαιρετικά και κάνοντας δύο μπρέικ (δέχθηκε ένα), έφτασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο 6-3. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μαρία είχε έξι ευκαιρίες για μπρέικ και μετουσίωσε τις δύο σε μπρέικ. Η Ελληνίδα πήρε 35 πόντους, ενώ η Κινέζα 24.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση αντιστράφηκε και η Σάκκαρη δέχθηκε πρώτη μπρέικ για το 3-1 της Γουάνγκ. Είχε ευκαιρία για να πάρει πίσω το μπρέικ στο επόμενο ακριβώς γκέιμ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Γουάνγκ έφτασε στο 4-1. Εκεί η Σάκκαρη θα μπορούσε να τα παρατήσει αλλά δεν το έκανε και παίρνοντας δύο σερί γκέιμ μείωσε σε 4-3, όμως η Κινέζα έκανε ξανά μπρέικ για το 5-3. Ούτε από αυτό δεν πτοήθηκε η Μαρία. Έκανε μπρέικ (5-4), έσωσε set point στο αμέσως επόμενο γκέιμ και στο σερβίς της Κινέζας στο 5-5 είχε «χρυσή» ευκαιρία για νέο μπρέικ. Δεν το έκανε ποτέ, αντ’ αυτού η Γουάνγκ έκλεισε το σετ στο σερβίς της Ελληνίδας με 7-5. Σε ένα σετ με 5 μπρέικ και συνολικά 12 break point.

Στο τρίτο σετ το νούμερο 3 του ταμπλό στο US Open ξεκίνησε καλύτερα και έκανε το μπρέικ για το 2-1. Όμως, η 21χρόνη Κινέζα πήρε πίσω το μπρέικ λίγο αργότερα για να ισοφαρίσει σε 3-3. Από εκεί και έπειτα οι δύο κοπέλες κράτησαν αλώβητα τα σερβίς τους, δεν είχαμε ούτε break point, μέχρι το τελευταίο γκέιμ του αγώνα όπου η Γουάνγκ έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και έκλεισε το ματς στο 7-5.

Τα σετ: 3-6, 7-5, 7-5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.