ΈΠΟΣ της Ραντουκάνου στη Νέα Υόρκη!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η απίθανη Έμα Ραντουκάνου ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη πορεία στο US Open με την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς επικράτησε με 6-4, 6-3 της Λέιλα Φερνάντεζ στον μεγάλο τελικό.

Η 18χρονη τενίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε την πορεία της στο νεοϋορκέζικο Grand Slam από τα προκριματικά, ούσα στο No. 150 της παγκόσμιας κατάταξης και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα ακολουθούσε. Απέκλεισε το… μισό Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης – και τη Μαρία Σάκκαρη – για να φτάσει στον τελικό και το πέτυχε χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ (!).

Στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της το κορίτσι – θαύμα από τη Μεγάλη Βρετανία έβγαλε τεράστιο πάθος και κατάφερε να πετύχει κάτι που πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε με μακρινό όνειρο. Κατέκτησε τον πρώτο Gland Slam τίτλο στην καριέρα της, σε ηλικία μόλις 18 ετών, και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια στο US Open που κατακτά τον τίτλο έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά του τουρνουά (δεν είχε συμβεί ποτέ ούτε στους άντρες, ούτε στις γυναίκες). Μάλιστα, έγινε η πρώτη τενίστρια που κατέκτησε το αμερικανικό Open χωρίς να χάσει σετ, μετά το 2014 και τη Σερένα Ουίλιαμς.

Στον αποψινό τελικό η Έμα Ραντουκάνου μπήκε πολύ δυναμικά και προηγήθηκε με 2-0, καθώς μόλις στο δεύτερο game έκανε break στο σερβίς της Φερνάντεζ. Η Καναδέζα, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και απάντησε με το ίδιο… νόμισμα. “Έσπασε” το σερβίς της Βρετανίδας και ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4, όμως δεν είχε διάρκεια. Η Ραντουκάνου έκανε εύκολα το 5-4 και έκλεισε το πρώτο σετ με το δεύτερο break της στο σερβίς της αντιπάλου.

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς η Φερνάντεζ ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει πρώτη break στο σερβίς της Ραντουκάνου και να προηγηθεί με 2-1. Ακόμη και τότε, όμως, η Βρετανίδα δεν “λύγισε”. Κράτησε σταθερό το σερβίς της, έκανε ακόμη δύο break και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου (5-2). Η Φερνάντεζ έδειξε σημάδια αντίδρασης και μετά από ένα μαραθώνιο game μείωσε σε 5-3, όμως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Η Έμα Ραντουκάνου απλώς ολοκλήρωσε το παραμύθι της στη Νέα Υόρκη και έγραψε ιστορία στο βρετανικό και το παγκόσμιο τένις.

Από τη Δευτέρα (13/9) η νέα πρωταθλήτρια του αμερικανικού Grand Slam θα βρίσκεται στο No.23 της παγκόσμιας κατάταξης, 127 θέσεις, δηλαδή, ψηλότερα απ’ ότι ξεκίνησε το τουρνουά. Μάλιστα, θα είναι η δεύτερη νεότερη παίκτρια στο Top-30, μετά την Κόκο Γκάουφ. Τεράστια βαθμολογική άνοδο θα έχει και η Φερνάντεζ, η οποία από το Νο.73 του κόσμου θα σκαρφαλώσει στο Νο.28.

Ραντουκάνου: “Φάνηκε ότι υπάρχει βάθος στο γυναικείο τένις”

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Λέιλα και την ομάδα της. Κέρδισε μερικές από τις καλύτερες παίκτριες. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά και να παίξουμε κι άλλους τελικούς.

Αυτές τις εβδομάδες είχα τεράστια υποστήριξη από όλους. Από τους προπονητές μου και τον κόσμο και σας ευχαριστώ όλους. Σας ευχαριστώ όλους στη Νέα Υόρκη γιατί με κάνατε να νιώσω πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή. Λατρεύω να παίζω μπροστά σε αυτό το κοινό.

Νομίζω ότι φάνηκε το βάθος που υπάρχει στο γυναικείο τένις. Όλες οι παίκτριες μπορούν να κερδίσουν τον κάθε αντίπαλο. Ελπίζω οι νέες γενιές να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο“, δήλωσε αρχικά η 18χρονη Βρετανίδα.

Για το γεγονός πως στο γήπεδο βρισκόταν η Βιρτζίνια Γουέιντ, είπε: “Σημαίνει τόσα πολλά για εμένα που είναι εδώ η Βιρτζίνια, ένας θρύλος του αθλήματος. Εγώ προσπαθώ να ακολουθήσω τα βήματα της”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.