Σάκκαρη: “Αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα”

Η Μαρία Σάκκαρη εμφανίστηκε χαρούμενη και αφιέρωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open στην Ελλάδα.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη της επιτυχία και έδειξε να έχει στρέψει ήδη την προσοχή της στην αναμέτρηση με την Έμα Ραντουκάνου, η οποία είναι το επόμενο εμπόδιο, πριν τον μεγάλο τελικό.

Ο ημιτελικός θα μεταδοθεί περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής από το Eurosport 1 που περιλαμβάνεται στο μπουκέτο της Nova.

Αρχικά, η 26χρονη τενίστρια δήλωσε: “Νομίζω ότι είναι μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα. Δεν είχε την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι με το Roland Garros. Αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δε θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δε θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια”.

Στη συνέχεια, η Σάκκαρη δήλωσε για τη Ραντουκάνου: “Είναι νέα παίκτρια στο tour και έτσι δεν ξέρω πολλά για εκείνη. Προφανώς, και κάνει το τουρνουά της ζωής της και αξίζει να είναι εδώ. Δε θεωρώ, όμως, τον εαυτό μου φαβορί. Όλες έχουμε ίδιες πιθανότητες να κερδίσουμε τον ημιτελικό και τον τίτλο. Θα έδινα 25% πιθανότητες για αύριο και 50% στις φιναλίστ. Είμαστε όλες εδώ για κάποιο λόγο. Παίζουμε καλά. Δεν είναι ότι είχαμε πέντε walkovers. Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω δεύτερο ημιτελικό φέτος”.

Παράλληλα, η Ελληνίδα τενίστρια τόνισε για το γεγονός πως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παίκτρια της τετράδας: “Σίγουρα δε νιώθω μεγάλη. Νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Είμαι πιο ώριμη από πριν. Όπως έχω πει πολλές φορές, κάθε παίκτης έχει διαφορετικό timing. Για μένα είναι τα 26 μου χρόνια. Άργησα να μπω στο tour, δεν ήμουν καλή junior. Δεν ήμουν σταρ όταν ήμουν 18 ή 19 ετών. Έπρεπε να δουλέψω και να θυσιάσω πολλά στη ζωή μου. Τώρα, όμως, ανταμείβομαι και είμαι πολύ χαρούμενη που στα 26 μου μπορώ να έχω αυτά τα αποτελέσματα”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πνευματική προετοιμασία πριν τον προημιτελικό: “Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωσή μου μέχρι τώρα, ειδικά τη φετινή σεζόν. Ήξερα ότι έπρεπε να βελτιωθώ, απλά δεν ήξερα πώς, τη σωστή κατεύθυνση εντός και εκτός court. Πηγαίνω προς τα εκεί που θέλω, πλησιάζω τους στόχους μου, κάνοντας τον εαυτό μου να πιστεύω ότι ανήκω εδώ. Αυτή τη σεζόν απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Πάντως, πνευματικά βελτιώθηκα πολύ. Η ηλικία, φυσικά, κάνει τη διαφορά, αλλά δουλεύω σε αυτόν τον τομέα περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε”.

Παράλληλα, η Σάκκαρη τόνισε: “Μετά τον πρώτο ημιτελικό στο Παρίσι, ένιωσα ότι θα μπορούσα να το ξανακάνω. Δεν ήταν τύχη, διότι νίκησα όλες αυτές τις καλές παίκτριες. Τώρα νομίζω ότι είχα από τις πιο δύσκολες κληρώσεις. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι η Σλόουν Στίβενς είχε πιο δύσκολη. Αλλά Κόστγιουκ, Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Αντρεέσκου, Πλίσκοβα, δε θέλεις να παίξεις με όλες αυτές τις παίκτριες στους πρώτους γύρους. Έπρεπε να παίξω πολύ καλά για να είμαι εδώ. Αυτό μου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση, γιατί νίκησα πολύ καλές παίκτριες για να φτάσω στα ημιτελικά αυτή τη φορά. Νιώθω πολύ καλά, δε θέλω να το γρουσουζέψω. Το τένις μου φαίνεται σε καλό σημείο και πνευματικά είμαι ήρεμη. Δε θέλω να ενθουσιάζομαι πολύ με τη νίκη σήμερα, διότι παίζω και αύριο. Αν είχα κενή μέρα, θα ήταν αλλιώς”.

Τέλος, η Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε: “Θα προσπαθήσω να πάω καλύτερα αυτή τη φορά, αν είμαι σε καλή θέση, γιατί θυμάμαι ότι είχα ευκαιρίες να περάσω με δύο μπρέικ μπροστά στο πρώτο σετ. Αυτό θα άλλαζε πολλά στο πρώτο σετ που τελικά έχασα. Θα μπορούσα να κλείσω και το ματς στο τρίτο. Νομίζω ότι θα χειριστώ διαφορετικά τα πράγματα αυτή τη φορά. Νομίζω ότι το παιχνίδι μου είναι σε καλύτερο σημείο από ό,τι στο Παρίσι. Είμαι πιο προετοιμασμένη. Είμαι έτοιμη. Δεν έχει σημασία που είναι πιο χαμηλά στο ranking, είναι εξαιρετική παίκτρια”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.